• Home
  • Dakkapel schilderen

Dakkapel schilderen

Wil jij binnenkort jouw dakkapel schilderen en ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Wil jij weten hoe jij dit het beste kunt doen of wil je misschien een specialist inschakelen en ben je benieuwd wat de kosten zijn? Dan ben je op deze pagina absoluut aan het juiste adres. Onderstaand vind je namelijk de antwoorden op al jouw vragen als het gaat om een dakkapel schilderen.

Gemiddelde prijs schilderen dakkapel

Wil jij jouw dakkapel schilderen en wil jij niet voor verrassingen komen te staan? Dan is het altijd verstandig om eerst even goed onderzoek te doen. Gelukkig hebben wij dit al voor jou gedaan en kunnen we jou alles vertellen over de gemiddelde prijs van het schilderen van je dakkapel. Wij geven je namelijk een duidelijk overzicht, van alle kosten, maar ook van de mogelijkheden die je hebt. Dit zorgt voor veel duidelijkheid, straks weet jij precies wat je kunt verwachten.

Dakkapel schilderen vanaf buitenkant

Op de vraag: wat kost het schilderen van een dakkapel kunnen wij al snel een duidelijk antwoord geven. Gemiddeld gezien kost dit namelijk zo’n €45 per uur, hierbij is het materiaal inbegrepen. Heb jij jouw dakkapel onlangs laten schilderen? Weet dan wel dat je dit iedere 5 jaar opnieuw zult moeten laten doen. Dit zal er namelijk voor zorgen dat jouw dakkapel langer mee gaat.

De 5 jaar zal gelden voor ieder soort buitenschilderwerk. Het is dan ook verstandig om een onderhoudscontract hiervoor af te sluiten. Zo voorkom je dat het schilderwerk achterstallig gaat zijn en schade aanbrengt bij de kozijnen.

Kosten verschillende soorten schilderwerken

Bovenstaand vertelden we al wat het gemiddelde uurtarief schilder is wanneer jij ervoor kiest om je dakkapel te laten schilderen. Echter zijn er veel verschillende soorten klussen. Om jou een nog beter beeld te geven van wat het ongeveer gaat kosten hebben wij onderstaand handige informatie voor jou in een tabel verwerkt. Zo zie je precies wat de kosten zijn van verschillende soorten klussen als het gaat om het dakkapel.

WerkzaamhedenKosten*
Het laten aflakken van 1 dakkapel€425
Een dakkapel volledig laten schilderen€510
Het dakkapel laten schilderen, maar ook de ramen en de kozijnen€910

*Inclusief verf, de steiger en overig klein materiaal

Zelf dakkapel schilderen

In de tabel die hierboven te zien is heb je kunnen lezen wat het kost om een dakkapel te laten schilderen door een schildersbedrijf. Wil jij deze kosten helemaal niet maken en wil jij het zelf proberen? Dan is het aan te raden om onderstaande informatie grondig door te lezen. Hier vertellen we namelijk meer over waar je op moet letten als je zelf je dakkapel gaat schilderen. Houdt er rekening mee dat de uiteindelijk kosten niet veel zullen verschillen, omdat je alsnog de kosten maakt voor verf en eventueel huren van een steiger.

Ontvang een vrijblijvende offerte en bespaar op een schilder

Mocht je zelf je dakkapel willen schilderen, dan is het ten eerste belangrijk dat je veilig te werk gaat. Veiligheid staat voorop en mocht jij niet op een veilige manier kunnen werken, schakel dan een schildersbedrijf in. Je zult in ieder geval een steiger moeten hebben, tevens moet deze op een stabiele ondergrond staan. Ook is is het aan te raden om voor valbeveiliging te kiezen. Mocht je van de steiger afvallen dan kan dit ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Voor-en nadelen zelf dakkapel schilderen

Zelf een dakkapel schilderen brengt voordelen met zich mee, echter kan het in sommige gevallen verstandiger zijn om voor een specialist te kiezen. Onderstaand sommen we de voordelen, maar ook de nadelen op van zelf je dakkapel schilderen. Laten we beginnen met de voordelen:

  • Je bent flexibel, je kunt namelijk zelf bepalen wanneer je aan de slag gaat. Mocht je voor een schilder kiezen, dan ben je afhankelijk van wanneer de schilder tijd voor jou heeft. Dit voorkom je dus door het zelf te doen;
  • Vind jij het vervelend om vreemden in je huis te hebben? Dan kan je dit voorkomen door de klus zelf te klaren;
  • Wanneer je ervoor kiest om zelf je dakkapel te schilderen, dan bespaar je veel geld. Je moet dan misschien zelf wel de materialen, steiger en de verf regelen. Echter hoef je het uurtarief van de schilder niet te bepalen;
  • Als je je dakkapel zelf gaat schilderen, dan heb je de keuze uit alle verfsoorten. Je kunt dus je eigen creatieve project beginnen. In bouwmarkten heb je namelijk de keuze uit ontzettend veel soorten verf.

Bovenstaand dus de voordelen van zelf je dakkapel schilderen. Echter is het ook belangrijk om de nadelen te benoemen. Onderstaand hebben wij een opsomming voor je gemaakt met betrekking tot de nadelen:

  • Wanneer je er zelf voor kiest om je dakkapel te schilderen, dan kan dit een slecht idee zijn als je geen ervaring hebt. Sterker nog, je kunt er dan voor zorgen dat je dakkapel er alleen maar slechter uit te zien komt en dit wil je natuurlijk niet. In dat geval is het beter om een specialist in te schakelen;
  • Een ander nadeel van zelf je dakkapel schilderen is dat het een tijdrovende klus is. Je zult hier flink wat tijd aan moeten besteden. Heb jij al een erg druk leven of heb je er simpelweg niet veel zin in? Kies dan voor een expert. Doe je dit niet, dan stel je het waarschijnlijk alleen maar uit en gebeurt er nog niks;
  • We vertelden al dat het schilderen van je dakkapel een tijdrovende klus is. Dit is zeker het geval. Je zult namelijk ook zelf alle materialen, verf en een steiger moeten regelen; Dus ook de voorbereiding is tijdrovend!
  • De kwaliteit is voor veel mensen een reden om niet zelf aan de klus te beginnen. Al ben jij nog zo handig, de kans is groot dat een professional de klus beter doet dan jij.

Wanneer een dakkapel opnieuw schilderen?

Eerder in dit artikel heb je al kunnen lezen dat een dat een dakkapel schilderen iets is dat je iedere 5 jaar zult laten moeten doen. Hierbij ging het om het houten dakkapel. Echter heb je ook nog de keuze om bijvoorbeeld een kunststof dakkapel of een aluminium dakkapel aan te schaffen. Wanneer je kiest voor een kunststof dakkapel, dan biedt dit het grote voordeel dat er weinig tot geen onderhoud nodig is. Je hoeft het eigenlijk alleen opnieuw te schilderen als je de kleur bijvoorbeeld niet meer mooi vindt.

Heb jij een aluminium dakkapel en vraag jij je af hoe vaak deze geschilderd dient te worden? Dan kunnen we daar ook een duidelijk antwoord op geven. Net als bij het kunststof dakkapel heeft deze weinig onderhoud nodig. Kies jij wel voor onderhoud bij een van deze twee varianten? Zorg er dan wel voor dat er eerst een primer wordt aangebracht. Alleen op deze manier kan de verf goed hechten. Het schilderwerk gaat dan langer mee!

Bespaar tot 40% op een schildersbedrijf

Vraag bij ons een gratis en vrijblijvende vergelijking aan. Binnen enkele minuten is het mogelijk om een vergelijking aan te vragen. Per mail zullen er diverse offertes worden verstuurd, hiermee is het gemakkelijk om de prijzen naast elkaar te leggen en kan er een keuze gemaakt worden.

De inzichten kunnen ook het idee ondersteunen om wel zelf het schilderwerk op te pakken.