• Home
  • Schilder Rijswijk

Schilder Rijswijk

Wil je je woning graag binnen of buiten laten schilderen? Dan kun je hiervoor een schilder Rijswijk inhuren. Zelf schilderen is natuurlijk ook een optie, maar dan kun je er niet zeker van zijn dat de resultaten net zo mooi worden. Een schilder weet precies hoe hij verschillende oppervlakken op de juiste manier kan schilderen. Hierdoor hecht de verf goed en krijg je geen vlekken of strepen. Een schilder in Rijswijk kun je inhuren voor het schilderen van je tuinhuisje, maar ook voor het schilderen van je woonkamer.

Wil je graag een schilder Rijswijk inhuren? Dan is het een goed idee om deze pagina even door te nemen. Je leest hier namelijk alles over de prijzen die schilders hanteren, maar je vindt hier ook andere handige informatie over het inhuren van een schilder. Zo krijg je een goed beeld van de kosten en de mogelijkheden.

Wat kost een schilder?

De kosten voor een schilder Rijswijk zullen per vakman verschillen. Bovendien zijn de kosten ook afhankelijk van de klus. Zo betaal je voor een buitenschilder vaak weer andere tarieven dan voor een binnenschilder. De prijs per vierkante meter is bovendien ook afhankelijk van het materiaal dat gebruikt wordt. Voor schilderwerk betaal je in de meeste gevallen een vaste prijs die vooraf wordt vastgesteld. Die prijs wordt doorgaans berekend aan de hand van het aantal vierkante meter dat geschilderd moet worden.

Ontvang een vrijblijvende offerte en bespaar op een schilder

De prijzen voor binnenschilderwerk liggen per m2 veelal wat lager dan buitenschilderwerk. Naast dat verf geschikt voor buiten duurder is, zijn ook de oppervlaktes van kozijnen en of een gevel lastiger bereikbaar dan een binnenmuur.

In onderstaande tabel geven wij een indicatie van de kosten

Soort schilderwerkPrijs per m2: inclusief verf, materiaal en btw
Sauswerk€10,- à €16,-
Spuitwerk€5,- à €10,-
Gevel schilderenVanaf €40,-

De prijzen voor binnenschilderwerk

Om te beginnen heb je de prijzen voor binnenschilderwerk. De prijzen voor een binnenschilder liggen vaak lager dan voor de buitenschilder. Voor arbeidsintensieve werkzaamheden betaal je een hoger bedrag. Om een idee te geven over de kosten van binnenschilderwerk in Rijswijk, maken wij onderscheid tussen wanden en plafonds schilderen en overig schilderwerk.

Voor overig schilderwerk geven we graag een indicatie per opdracht:

Soort schilderwerkGemiddelde all-in prijsOp basis van
Trap schilderen €450,-Goed onderhouden trap
Kozijnen schilderen€700,-Binnenkozijnen voor gemiddelde rijtjeswoning
Binnendeuren€850,-9 binnendeuren
Binnenkant dakkapel afwerken€550,-Dakkapel van 3 meter

De prijzen voor buitenschilderwerk

Voor buitenschilderwerk betaal je ongeveer € 35 tot € 40 per vierkante meter. De prijzen liggen hiervoor dus iets hoger dan voor binnenschilderwerk. Dit verschil komt vooral doordat er voor buitenschilderwerk andere verf gebruikt moet worden. Zo moet de verf bijvoorbeeld goed bestand zijn tegen de verschillende weersomstandigheden.

Bovendien is buiten niet iedere plek die geschilderd moet worden even goed bereikbaar. Zo heeft de schilder buiten bijvoorbeeld eerder een ladder of steiger nodig dan binnen. Voor buitenschilderwerk Rijswijk gebruikt men doorgaans alkydverf. Dit is net iets duurder dan acrylverf.

Goedkope schilder vinden

De prijzen voor een schilder kunnen nogal verschillen. Het is daarom een goed idee om op zoek te gaan naar een goedkope schilder Rijswijk. Er zijn een aantal tips die helpen om de kosten van schilderwerk te kunnen drukken.

  1. Je kunt de tarieven van verschillende schilders vergelijken door offertes aan te vragen. Zo ontdek je welke prijzen de schilders in de regio hanteren.
  2. Ook kun je besparen door verschillende werkzaamheden door dezelfde schilder uit te laten voeren.
  3. ‘s Winters betaal je bovendien vaak minder voor een schilder. Heb je in de winter schilderwerk dat je graag wilt uitbesteden? Ga dan specifiek op zoek naar een winterschilder. Omdat schilders in de winter vaak minder werk hebben, zullen de tarieven veel lager liggen.

Goedkope schilder Rijswijk

Eerder op deze pagina hebben we de gemiddeldes genoemd voor binnen- en buitenschilderwerk. Bij het zoeken naar een schilder Rijswijk is het overigens wel van belang dat je ook voor een schilder kiest die kwaliteit levert. Over het kiezen van een schilderbedrijf zullen we later op deze pagina meer vertellen.

Behalve dat je kunt besparen door een winterschilder in te schakelen en offertes te vergelijken, is het ook een goed idee om een plaatselijke schilder in te huren. Woon je in Rijswijk? Huur dan ook een schilder in uit Rijswijk. Zo zal je namelijk minder aan voorrijkosten betalen.

Nog een goede tip: hebben je buren ook een schilder nodig, schakel dan samen een schilder in. De schilder hoeft zo slechts één keer te rijden en heeft zo bovendien meer werk. Voor de schilder zelf is dit natuurlijk ook erg prettig. Hierdoor zal de schilder Rijswijk vaak ook een goedkoper tarief hanteren. Je krijgt in dit geval vaak een kwantumkorting. Hier kunnen zowel jij als de buren dus van profiteren.

Uurtarief van schilder in Rijswijk

Hierboven hebben we het enkel over de prijzen per vierkante meter gehad die je voor een schilder Rijswijk betaalt. De meeste schilders werken namelijk voor een prijs per vierkante meter en niet tegen een uurtarief. Dit kan ook prettiger zijn voor jou als opdrachtgever. De ene schilder werkt namelijk een stuk slomer dan de ander. Als je vooraf een prijs per uur afspreekt, wordt het dus lastig om in te schatten hoeveel de klus in totaal zal kosten.

Ben je benieuwd naar wat het uurtarief van een schilder Rijswijk is?

Soort schilderUurtarief
Binnenschilder€35,- tot €45,-
Buitenschilder€40,- tot €50,-

In sommige gevallen is het wel prettig om de prijs per uur te kennen. Moeten de kozijnen bijvoorbeeld geschilderd worden, dan is het lastig om een prijs per vierkante meter af te spreken. In dit geval kunnen jij en de schilder besluiten om af te spreken dat er per uur betaald wordt. Ook zijn er sommige schilders die wél standaard tegen een uurtarief werken.

De schilder bepaalt zelf zijn uurtarief

Het is goed om er rekening mee te houden dat een schilder Rijswijk tot op zekere hoogte vaak zelf zijn eigen uurtarief kan bepalen. Hierdoor kunnen de verschillen in tarieven tussen schilders ook enorm zijn. De uurtarieven die een schilder rekent kunnen dus enorm afwijken van de eerder genoemde bedragen.

Vaak zal een ervaren schilder (erkende schilder) een hoger tarief rekenen, maar dit gaat niet altijd op. Soms rekent een schilder bijvoorbeeld ook een hoger tarief omdat hij het simpelweg erg druk heeft. Alleen op basis van de prijs kun je dus niet zeggen of de schilder wel of niet betrouwbaar is.

Een schilder helpt graag een handje

Welk btw tarief van toepassing?

Als je woning ouder is dan twee jaar, dan profiteer je van een gunstig btw-tarief. Je betaalt in dit geval namelijk slechts 9% btw over schilderwerk. Hierdoor ben je relatief goedkoop uit als je de woning laat schilderen. Het verlaagde btw tarief van 9% is van toepassing op zowel de diensten als de materiaalkosten wanneer je een professionele schilder inhuurt.

Dit verlaagde tarief maakt het aantrekkelijker om je woning te laten schilderen. Is je woning jonger dan twee jaar? Dan gaat het verlaagde btw tarief helaas niet op. In dat geval betaal je dus alsnog een btw-tarief van 21%. Het kan daarom een goed idee zijn om nog even te wachten met schilderen als je woning nog geen twee jaar oud is.

Meer informatie over het btw tarief op de website van de belastingdienst 

Wat doet een schilder in Rijswijk?

Een schilder in Rijswijk kun je voor talloze verschillende werkzaamheden inzetten. Vrijwel iedere ondergrond kan geverfd worden. Een schilder weet precies wat voor soort verf hij hiervoor kan gebruiken. Zo kun je meubelstukken laten schilderen (of spuiten), maar ook kozijnen, deuren, wanden en tuinhuisjes.

Zodra je woning geschilderd is, ziet de woning er weer bijna als nieuw uit. Schilderwerk kan namelijk ontzettend veel invloed hebben op een woning. Ook bij het verkopen van ene woning kan het helpen om alles nog een keer op te frissen.

Merk je dat jouw woning niet meer zo mooi is als vroeger? Dan kan een beetje verf wonderen verrichten! Het is in dit geval dus zeker aan te raden om eens een schilder in te huren. Het zal je verbazen hoeveel verschil er soms zichtbaar is als je woning geschilderd is door een professional!

Wanneer schilderen?

Het binnenschilderwerk wordt gemiddeld eens in de 10/15 jaar opgepakt. Dit is ook meer voor het zicht. Waarbij buitenschilderwerk ook een beschermende functie heeft, het schilderwerk aan de buitenkant dient gemiddeld na 5 jaar opnieuw gedaan worden. Afhankelijk van de ligging kan het soms ook al nodig zijn na 3 jaar of kan het nog iets langer uitgesteld worden. Echter stel het niet te lang uit, want dit kan de kozijnen beschadigen.

Wat voor verf gebruikt de schilder?

Een professionele schilder heeft een vaste hand en is hierdoor in staat om mooie resultaten op te leveren. Daarnaast heeft een schilder ook kennis van verschillende verfsoorten. Zo weet de schilder precies wat voor verf hij kan gebruiken om een bepaalde ondergrond te schilderen. Hierdoor zal de verf goed hechten en kun je lang genieten van de vernieuwde uitstraling.

Een schilder zal vrijwel altijd zijn eigen verf gebruiken. Dit omdat een schilder gewend is om met bepaalde producten te werken en de eigenschappen van de verf kent. Hierdoor kan de schilder zeer mooie resultaten leveren. Zo weet de schilder bijvoorbeeld precies hoe goed een verf dekt en hoe lang het zal duren voordat de verf droog is.

Ontvang een vrijblijvende offerte en bespaar op een schilder

Kun je iedere schilder voor zowel binnen als buiten inhuren?

De gemiddelde schilder Rijswijk kun je inhuren voor zowel binnenschilderwerk als buitenschilderwerk. Echter, zijn er vast en zeker ook schilders die alleen buiten of alleen binnen schilderen. Buiten schilderen werkt in de praktijk namelijk ook weer heel anders dan binnenschilderwerk. Het is daarom verstandig om even na te vragen of de schilder vaker vergelijkbare projecten heeft gehad.

Prijs van schilderwerk

Inmiddels heb je al een beter beeld van de prijzen voor binnen- en buitenschilderwerk. Alleen wat kost het schilderen van je woonkamer nu bijvoorbeeld?

Ben je benieuwd naar de gemiddelde prijzen voor schilderwerkzaamheden? In de tabel hieronder vind je de prijzen voor verschillende soorten schilderwerk. Zo krijg je een beter beeld van wat het inhuren van een schildersbedrijf Rijswijk zal kosten.

Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat de kosten afhankelijk zijn van tientallen verschillende factoren. De tabel hierboven is hierdoor puur ter indicatie van de schilderkosten. Soms liggen de prijzen een stuk hoger of lager.

Als je echt een goed beeld van de kosten wilt, is het aan te raden om offertes aan te vragen van schildersbedrijven. Zo zie je namelijk precies wat verschillende schilders voor de klus vragen. Op die manier weet je waar je aan toe bent.

Welke verfsoorten zijn er?

Er zijn verschillende soorten verf die de schilder kunt gebruiken. Welk type verf het best gebruikt kan worden, is onder andere afhankelijk van de ondergrond. Bovendien heeft het type verf ook invloed op de prijs. Hieronder hebben we de verschillende verfsoorten voor je benoemd.

  • Grondverf: Is een dikke verf die als eerst wordt aangebracht om oneffenheden te verminderen. Als de ondergrond gelijk is, is grondverf niet altijd nodig.
  • Beits en lak:  Deze helpen om een materiaal tegen invloeden van buitenaf te beschermen. Daarnaast wordt er ook steeds vaker voor latexverf gekozen.
  • Alkydverf: Buitenshuis wordt doorgaans alkydverf gebruikt. Deze verf wordt niet door water gedragen. Je kunt acrylverf verdunnen met water en alkydverf is te verdunnen met behulp van terpentin
  • Acrylverf: Voor binnenschilderwerk wordt meestal acrylverf gebruikt. Dit is verf op waterbasis.
  • Latexverf: Deze verf kun je niet alleen aanbrengen met een kwast, maar ook met een spuitmachine. Zo kan de schilder relatief snel een groot oppervlak afwerken.

Schilderen in diverse ruimtes

Een schilder is in staat om iedere ruimte in huis op te knappen door middel van een nieuwe verflaag. Het is mogelijk om vrijwel ieder soort ondergrond te verven. Zo kan de schilder objecten van hout verven, maar daarnaast is het ook mogelijk om kozijnen van kunststof te verven. Deze kozijnen staan er juist om bekend dat ze lastig te schilderen zijn, maar voor een vakman vormt dit geen enkel probleem.

Ontvang een vrijblijvende offerte en bespaar op een schilder

De schilder Rijswijk is bovendien zelfs in staat om een vochtige ruimte te schilderen. Wil je een vochtige ruimte laten schilderen, dan zal de schilder een waterbestendige verf moeten gebruiken. Schimmelvorming en afbladderende verf zal zo geen probleem zijn. Met waterbestendige verf is de schilder bijvoorbeeld in staat om badkamertegels te schilderen. Het schilderen van tegels is vele malen voordeliger dan deze volledig te laten vervangen. Belangrijk is dat je voor dergelijke klussen een schilder inschakelt die hier ervaring mee heeft.

Het kiezen van een schildersbedrijf

Na het lezen van deze pagina weet je waarvoor je een schildersbedrijf kunt inschakelen en welke kosten je gemiddeld zal betalen. Nu wordt het nog tijd om een schildersbedrijf te kiezen. Als je niet weet waar je op moet letten, kan dit een uitdaging vormen.

Gelukkig hebben we een aantal handige tips voor je, waardoor het veel eenvoudiger wordt om de juiste schilder Rijswijk in te huren. Door onderstaande tips op te volgen, vindt je hoogstwaarschijnlijk al snel een schilder die zeer geschikt is voor de klus.

1. Plaatselijke schilder: Om te beginnen is het in de meeste gevallen aan te raden om voor een plaatselijke schilder te kiezen. Op die manier ben je over het algemeen een stuk goedkoper uit, omdat je zo minder aan voorrijkosten zal betalen.

2. Vergelijken van schilders: We raden je aan om offertes aan te vragen bij verschillende plaatselijke schilderbedrijven. Op deze manier kun je de prijzen van verschillende partijen gemakkelijk met elkaar vergelijken.

3. Kwaliteit: Bij het vergelijken van schilders, is het van belang dat je niet direct de goedkoopste schilder Rijswijk inhuurt. Kwaliteit is immers ook belangrijk. Het is zonde als je na het schilderen niet tevreden bent en alsnog een andere schilder moet inhuren. Een goedkope schilder kan uitstekende kwaliteit leveren en een dure schilder kan soms ook minder goede kwaliteit leveren.

4. Beschikbaarheid: De prijzen vaak ook bepaald aan de hand van de agenda van de schilder. Is een schilder erg druk, dan kan hij hogere tarieven hanteren. Als een schilder erg druk is en daarom haastig werkt, kan dit echter ook negatieve gevolgen hebben voor de kwaliteit.

De beste manier om de kwaliteit van een schildersbedrijf Rijswijk te beoordelen, is door reviews te lezen. Je vindt eenvoudig reviews door even op de bedrijfsnaam te googelen. Is het merendeel van de reviews positief? Dan is de schilder in kwestie meestal een veilige keuze. Zie je veel negatieve recensies? Dan kun je beter niet met de schilder in zee gaan. Het is wel belangrijk om niet direct een mening te vormen op basis van een enkele recensie. Ieder bedrijf zal namelijk ook slechtere beoordelingen hebben. Kijk naar het grote plaatje als je wilt bepalen wat voor kwaliteit van diensten de schilder Rijswijk nu echt levert.