• Home
  • Schildersbedrijf Amsterdam

Schildersbedrijf Amsterdam

Als je woning geschilderd moet worden, heb je de keuze om een schildersbedrijf in Amsterdam in te huren of om zelf aan de slag te gaan. Veel mensen kiezen ervoor om een professioneel bedrijf in te huren. Zo kun je zeker zijn van een prachtig resultaat. Er zijn echter ook mensen die ervoor kiezen om hun woning zelf te schilderen. Het voornaamste voordeel daarvan is dat de kosten veel minder hoog zullen liggen.

Als je besloten hebt dat je een schildersbedrijf in Amsterdam in wilt huren, dan is ons platform ideaal voor jou. Hier kun je namelijk de verschillende schildersbedrijven in Amsterdam met elkaar vergelijken. Hieronder noemen we een aantal belangrijke redenen om met een schildersbedrijf in zee te gaan. Bovendien zullen we je een beeld geven van wat het inhuren van een schildersbedrijf in Amsterdam ongeveer zal kosten.

Zelf schilderen of professionals inhuren?

Weet je nog niet zeker of je een schildersbedrijf inhuurt of zelf aan de slag gaat? Hieronder noemen we de voor- en nadelen van beide opties. Zo kun je voor jezelf beslissen of je zelf gaat schilderen of een professional inhuurt.

De voor- en nadelen van een schildersbedrijf in Amsterdam

Het inhuren van vakmannen heeft vooral veel voordelen. Zo kun je zeker zijn van een net resultaat en wordt er altijd met goed materiaal gewerkt. Bovendien is het schilderwerk doorgaans eerder klaar dan wanneer je zelf aan de slag zou gaan. Het nadeel van het inhuren van een professional is dat je duurder uit bent. Met een professional weet je echter wel waar je aan toe bent. De kosten van het materiaal zitten vaak al bij de prijs inbegrepen.

Een professional weet bovendien welk materiaal nodig is en krijgt dit doorgaans ook goedkoper. Hieronder hebben we de voor- en nadelen nog eens voor je op een rijtje gezet.

De voordelen:

  • Je kunt zeker zijn van een strak resultaat
  • Het duurt minder lang voordat het schilderwerk af is
  • Er wordt met professioneel materiaal gewerkt
  • Je krijgt garantie

De nadelen:

  • Professioneel schilderwerk kost meer dan wanneer je zelf gaat schilderen

De voor- en nadelen van zelf schilderen

Zelf schilderen heeft ook voor- en nadelen. Het belangrijkste voordeel is dat je een stuk goedkoper uit zal zijn. Je hoeft namelijk alleen de verf en andere materiaalkosten te betalen. Nadeel is dat het resultaat waarschijnlijk minder strak zal zijn. Bovendien kan het even duren voordat je zelf een ruimte of zelfs een complete woning geschilderd hebt. Als je zelf gaat schilderen is het belangrijk dat je werkkleding of anders oude kleding hebt.

Het enige voordeel van zelf schilderen is dus eigenlijk dat je kosten bespaart. We raden je dan ook aan om voor een professional te kiezen als je hier budget voor hebt. Dat is over het algemeen de betere keuze.

De kosten van een schildersbedrijf in Amsterdam

Hoeveel het inhuren van een schildersbedrijf in Amsterdam kost, is afhankelijk van de partij die je inschakelt. Ben je benieuwd wat voor tarief de gemiddelde schilder in Amsterdam hanteert? Hieronder hebben we de uurtarieven die je kunt verwachten op een rijtje gezet.

Type schilderwerk Uurtarief
Schilderen binnenshuis € 40 tot € 45
Schilderen buitenshuis € 35 tot € 40
Sauzen wanden en plafond € 8 tot € 12

Hoe kun je geld besparen op professioneel schilderwerk?

Er zijn diverse manieren om geld te besparen als je een professioneel schildersbedrijf in Amsterdam inhuurt. Zo voorkom je dat je de hoofdprijs betaalt, maar kun je het schilderwerk alsnog overlaten aan echte vakmannen. Hieronder geven we je een aantal belangrijke tips, zodat je nooit teveel betaalt.

Vergelijk offertes met elkaar

Er zijn diverse schildersbedrijven die jouw woning in Amsterdam kunnen schilderen. Gelukkig kun je de kosten van verschillende schildersbedrijven gemakkelijk vergelijken via onze website. Door offertes via onze website op te vragen, lukt het je altijd om een goedkope partij te vinden voor je schilderwerk.

Wacht even tot de winter

De meeste mensen kiezen ervoor om hun woning te laten schilderen als het warm weer is. Buitenschilderwerk kun je het best in de zomer laten doen als het warm is, maar binnenshuis kan er uiteraard altijd geschilderd worden. Omdat er ‘s winters minder werk is, hanteren de meeste schilders in de winter lagere uurtarieven. Wil je dus goedkoper uit zijn, dan is het aan te raden om even tot de winter te wachten.

Verschillende werkzaamheden van een schildersbedrijf

Wist je dat een schilder vaak verschillende werkzaamheden in je woning kan uitvoeren? De schilder kan je woning namelijk sauzen, lakken en spuiten.

Sauzen

Laat je de woning sauzen, dan wordt er muurverf aangebracht op de plafonds en wanden. Er kan voor vrijwel iedere kleur gekozen worden en er kunnen ook patronen worden aangebracht. Sauzen duurt meestal relatief lang. Ga er dus vanuit dat men vrij lang bezig is met het sauzen van wanden en plafonds.

Lakken

Een schilder kan ook houtwerk voor je lakken. Er wordt dan een beschermlaag aangebracht op het hout. Daardoor blijft het houtwerk langer mooi. Om die reden kun je zelfs geld besparen door een laklaag op houtwerk aan te laten brengen. Er zijn verschillende manieren om lak aan te brengen op hout. Zo kan de schilder een spuitbus gebruiken, maar ook een lakroller en/of een kwast. Een professionele schilder kan goed inschatten hoeveel laklagen er nodig zijn. Zo is het houtwerk in en/of rondom je woning optimaal beschermd.

Spuiten

Veel schilders kunnen je muren en plafonds ook met latex of muurverf spuiten. Dit is ideaal als je de muren en plafonds mooi egaal wilt hebben. Met deze techniek krijg je namelijk geen strepen en de verf wordt gelijkmatig aangebracht. Alhoewel het voorbereiden van spuitwerk vaak meer tijd kost, duurt het aanbrengen ervan doorgaans minder lang. Om die reden is het geen slecht idee om voor spuitwerk te kiezen als je een mooie egale muur wilt hebben.

Een goedkope schilder in Amsterdam inhuren

Na het lezen van deze pagina heb je een goed beeld van wat een schilder in Amsterdam doorgaans kost en welke voordelen een schildersbedrijf heeft. Via ons platform vind je vast en zeker een goedkope schilder, of je nu op zoek bent naar een schildersbedrijf in Amsterdam West of naar een schildersbedrijf in Amsterdam Noord.