• Home
 • Schildersbedrijf Rotterdam

Schildersbedrijf in Rotterdam

Heb jij nog schilderwerk liggen? Dan heb je twee opties: zelf schilderen of een schildersbedrijf in Rotterdam inhuren. Welk van deze twee mogelijkheden de beste keuze is, is vooral afhankelijk van je eisen en van je budget. Op deze pagina lees je de voor- en nadelen van beide mogelijkheden, zodat je gemakkelijker kunt kiezen. Bovendien vertellen we je alles over de werkzaamheden en het inhuren van een schildersbedrijf in Rotterdam. Zo weet je precies wat je kunt verwachten en hoe je zo min mogelijk betaalt voor kwalitatief vakwerk.

Wat doet een schildersbedrijf in Rotterdam precies?

Om te beginnen is het belangrijk dat je weet waarvoor je een schildersbedrijf kunt inschakelen. Vanzelfsprekend kun je een schildersbedrijf inschakelen voor schilderwerk en om je wanden en plafonds te laten sauzen. Tegenwoordig zijn er echter ook veel schildersbedrijven die je muren kunnen verfspuiten. Voordeel daarvan is dat de muur van een mooie egale laag wordt voorzien. Dit is dan ook een goede optie als je weinig reliëf op je wanden en plafonds wilt hebben. Spuitwerk is doorgaans ook goedkoper dan het laten sauzen van de wanden, omdat het minder arbeidsintensief is.

Binnen- en buitenschilderwerk

Als je een schildersbedrijf in Rotterdam inhuurt, wordt er doorgaans ook onderscheid gemaakt tussen binnen- en buitenschilderwerk. Binnenshuis laat men vooral schilderwerk uitvoeren voor een verbeterde uitstraling. Buiten dient schilderwerk doorgaans ook als beschermlaag. De verf die buiten gebruikt wordt, moet ook beter bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Overigens is het buitenschilderwerk ook niet altijd uit te voeren. Er kan het best geschilderd worden als het warm is en als het niet te hard waait. Als het regent kan er buiten vanzelfsprekend niet geschilderd worden.

De kosten per type schilderwerk

Welk tarief een schildersbedrijf in Rotterdam vraagt, is ook afhankelijk van het type schilderwerk. Wil je snel een goed beeld van hoeveel je ongeveer moet betalen? Kijk dan onderaan op deze pagina. Daar hebben we de gemiddelde kosten voor je op een rijtje gezet.

Zelf schilderen of het schilderwerk uitbesteden?

Een schildersbedrijf in Rotterdam inhuren is doorgaans een goed idee. Kies je ervoor om vakmannen in te schakelen, dan weet je dat het werk goed gebeurt. Nadeel is dat je meer betaalt dan wanneer je het schilderwerk zelf zou uitvoeren. Wél kun je nu zelf lekker genieten van je vrije tijd en hoef je niet op je vrije dagen te gaan schilderen. Beide opties hebben dus zo zijn voor- en nadelen. Hieronder lees je welke voor- en nadelen beide opties hebben.

Zelf schilderen

Voordelen:

 • Je bent een stuk goedkoper uit

Nadelen:

 • Zelf schilderen kost veel tijd
 • Het eindresultaat is vaak minder mooi
 • Zonder de juiste voorbereiding kun je de woning beschadigen
 • Sommige verf is slecht voor de gezondheid

Een schildersbedrijf in Rotterdam inhuren

Voordelen:

 • Je kunt zeker zijn van een goed eindresultaat
 • Je krijgt garantie op het schilderwerk
 • Er wordt gebruik gemaakt van het beste materiaal
 • Zelf hoef je geen moeite te doen en kost het je geen tijd

 

Nadelen:

 • Als je het schilderwerk uitbesteedt, dan ben je vaak duurder uit.

De beste optie voor jou

Hierboven heb je de voor- en nadelen van beide opties kunnen lezen. Zoals je ziet, heeft zelf schilderen eigenlijk slechts één voordeel: het is goedkoper. Een schildersbedrijf inhuren is doorgaans een veel betere optie. Het zou zonde zijn als je je eigen woning schildert en uiteindelijk niet tevreden bent met het eindresultaat. Kun je het je veroorloven, dan is het verstandig om een vakman in te huren. Gelukkig zijn er ook een aantal manieren om geld te besparen als je een schilder in wilt huren.

Geld besparen op schilderwerk

Wil je zo min mogelijk geld uitgeven aan het schilderwerk, dan kun je zelf aan de slag gaan. Dat gaat meestal echter ten koste van het resultaat. Hoe kun je dan toch geld besparen op schilderwerk, zonder dat dit ten koste gaat van het eindresultaat? Hieronder noemen we een aantal handige tips.

 1. Vergelijk offertes op deze website.

Om te beginnen is het aan te raden om offertes op te vragen via deze website. Er zijn diverse schildersbedrijven in Rotterdam te vinden. Niet ieder bedrijf hanteert dezelfde uurtarieven. Door je offertes op te vragen via onze website heb je snel een overzicht van bedrijven die jouw schilderwerk kunnen opknappen en de prijzen die ieder bedrijf hanteert. Zo voorkom je dat je veel geld betaalt voor een klus die een andere schilder voor een laag uurtarief kan uitvoeren.

 1. Laat schilderwerk indien mogelijk in de winter uitvoeren

Niet al het schilderwerk kun je in de winter laten uitvoeren. Zo kan er buiten doorgaans niet geschilderd worden in de winter, omdat er kans is op neerslag. De verf kan dan niet goed drogen. Om deze reden hebben veel schilders in de winter ook minder werk. Als je binnenschilderwerk hebt kan dit juist voordelig voor je zijn. Doordat veel schilders in de winter minder werk hebben, hanteren de meeste schilders in de winter namelijk ook lagere tarieven.

 1. Bereid zelf al een en ander voor

Bij schilderwerk komt vaak ook veel voorbereiding kijken. Moet er bij je thuis geschilderd worden? Dan is het verstandig om vooraf al meubels te verplaatsen die wellicht in de weg staan. Is het niet mogelijk om een meubelstuk te verplaatsen, dek het dan alvast af. Moet er houtwerk geschilderd worden? Neem het houtwerk dan eerst goed af, zodat de schilders dit niet meer hoeven te doen. Door de voorbereiding grotendeels zelf te verzorgen, zullen de schilders minder lang bezig zijn.

Wat kost het inhuren van een schildersbedrijf in Rotterdam?

Voor een goede schilder in Rotterdam betaal je niet altijd hetzelfde. De ene schilder zal voor bepaalde werkzaamheden net iets meer of minder rekenen dan een ander. Als je schilderwerk hebt en wilt uitbesteden, is het dus aan te raden om gebruik te maken van onze website. Door offertes te vergelijken via onze website zul je nooit te veel betalen. Wil je vooraf al een beeld van wat het schilderwerk kan gaan kosten? Hieronder vind je de gemiddelde kosten voor verschillende werkzaamheden. De materiaalkosten etc. zitten hier al bij in.

 

Type schilderwerk Kosten per m²
Schilderen buitenshuis € 35 tot € 40
Schilderen binnenshuis € 30 tot € 35
Sauzen € 10 tot € 15
Spuiten € 6 tot € 10