• Home
  • Schildersbedrijf Utrecht

Schildersbedrijf in Utrecht

Geef jij je wanden graag een nieuw kleurtje? Of begint de laklaag van je schutting af te bladderen? Dan wordt het tijd om verf te kopen en zelf aan de slag te gaan of om een schildersbedrijf Utrecht in te huren! Kies jij ervoor om het schilderwerk zelf te verzorgen of besteed je deze klus liever uit? Op deze pagina lees je de voordelen van beide opties. Zo kun je de mogelijkheden goed met elkaar vergelijken en de juiste keuze maken. Bovendien lees je hier ook alles wat je over het inhuren van een schildersbedrijf Utrecht moet weten.

Zelf schilderen of het schilderwerk overlaten aan vakmensen?

Als er geschilderd moet worden, is het doorgaans aan te raden om dit over te laten aan vakmensen. Als je weinig budget hebt, kun je echter wel overwegen om zelf te gaan schilderen. Je bent dan alleen de materiaalkosten kwijt. Reken er in dit geval echter wel op dat het eindresultaat minder mooi zal zijn. Je kunt er ook voor kiezen om even te wachten tot een moment dat je meer budget hebt voor een goede schilder in Utrecht.

Hieronder heb je een duidelijk overzicht van de voor- en nadelen van beide opties:

Voordelen schildersbedrijf UtrechtVoordelen zelf schilderen
Zeker van een goed eindresultaatJe betaalt alleen de materiaalkosten
Je krijgt garantie op het schilderwerk
Je hoeft zelf geen tijd vrij te maken
Het schilderwerk blijft vaak langer mooi
Nadelen schildersbedrijf UtrechtNadelen zelf schilderen
Je bent duurder uitGeen garantie
Kost vaak veel tijd
Het eindresultaat kan tegenvallen

Zelf schilderen heeft dus meer nadelen dan voordelen. We raden je dan ook aan om niet zomaar zelf aan de slag te gaan. Een schildersbedrijf heeft als enige nadeel dat het geld kost. Toch kun je de kosten redelijk beperken. Op deze pagina zullen we een aantal tips geven, zodat je niet te veel geld kwijt bent voor schilderwerk.

Zo kost het inhuren van een schildersbedrijf Utrecht minder

Heb je besloten dat je een professional gaat inschakelen voor je schilderwerk? Dan lees je hieronder de belangrijkste tips om meer geld te besparen. Zo kun je absoluut zeker zijn van een prachtig eindresultaat, zonder dat je meer geld dan noodzakelijk betaalt.

Bereid de plek waar geschilderd moet worden vast voor

Hoe minder werk de schilder heeft, hoe minder je doorgaans betaalt. Dat is logisch, want de meeste schilders werken tegen een uurtarief. Om die reden kan het een goed idee zijn om de plek waar geschilderd moet worden vast voor te bereiden. Zorg ervoor dat de schilder er goed bij kan en plaats objecten die in de weg staan ergens anders. Dek meubels die dichtbij staan eventueel alvast af. Ook is het slim om alvast stof af te nemen.

Als jij bovenstaande punten alvast oplost, dan hoeft de schilder dit niet langer te doen. Dit scheelt de schilder werk en scheelt jou weer in je portemonnee.

Kies het juiste schildersbedrijf in Utrecht

Het zal je vast niet verbazen dat lang niet iedere schilder hetzelfde tarief rekent. Om die reden is het ook belangrijk om verschillende schilders met elkaar te vergelijken. Daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. Gelukkig kun je eenvoudig offertes opvragen en vergelijken via onze website. Dit is de meest eenvoudige manier om de tarieven van verschillende schilders snel met elkaar te vergelijken.

Overweeg om een winterschilder in te huren

In de winter kan er vaak minder goed geschilderd worden dan in de zomer. Toch kan er binnenshuis bijvoorbeeld wél prima geschilderd worden als het winter is. Desondanks hebben de meeste schilders in de wintermaanden minder werk. Omdat er minder schilderwerk wordt aangeboden, werken de schilders in de winter vaak voor aantrekkelijke tarieven. Om die reden is het verstandig om je binnenschilderwerk uit te stellen tot aan de winter. Op deze manier kunnen de offertes een stuk goedkoper uitvallen.

Verschillende soorten schilderwerk

De kosten die je voor een schildersbedrijf in Utrecht betaalt, zijn ook afhankelijk van het type schilderwerk dat je laat uitvoeren. Zo wordt er bijvoorbeeld onderscheid gemaakt tussen binnen- en buitenschilderwerk. Buitenschilderwerk kost doorgaans meer per m². De verf die buiten gebruikt wordt, moet bovendien ook bestand zijn tegen neerslag en andere weersomstandigheden. Ben je benieuwd naar welke vormen van schilderwerk er verder nog zijn? Dat lees je hieronder.

Sauzen

Wanden en plafonds laat men doorgaans sauzen. Er wordt dan een dunne laag muurverf op de wanden en plafonds aangebracht. Dat gebeurt met een verfroller. Dit is dan ook de traditionele manier om wanden te schilderen en waarschijnlijk zou je deze manier zelf ook gebruiken als je deze klus zelf zou oppakken.

Spuitwerk

Spuitwerk is een andere manier om verf aan te brengen op de muur. Met spuitwerk krijg je een vrij egale muur of een egaal plafond. Als je geen reliëf op de wand of op het plafond wilt, is het dus een goed idee om voor spuitwerk te kiezen. Met spuitwerk blijven er meestal geen strepen achter. Als je liever wél een bepaald patroon op je wanden wilt, is sauzen een betere keuze.

Wat kost het schilderwerk gemiddeld?

Wil je een schildersbedrijf Utrecht inschakelen, dan zie je hieronder welke kosten je ongeveer kunt verwachten. De kosten zijn afhankelijk van het type schilderwerk dat je uit wilt laten voeren. Uiteraard rekenen niet alle schildersbedrijven dezelfde uurtarieven. Desondanks geven de prijzen hieronder je wel een goed beeld van wat normale bedragen zijn voor verschillende schilderwerkzaamheden.

Type werkzaamhedenKosten per m²
BinnenschilderwerkTussen de € 30 en € 35
SauswerkTussen de € 10 en € 15
SpuitwerkTussen de € 6 en € 10
BuitenschilderwerkTussen de € 35 en € 40

Wil je het liefst zo min mogelijk betalen? Dan is het aan te raden om na te gaan welk schildersbedrijf in Utrecht het goedkoopst is. Dat doe je gemakkelijk via onze website. Je kunt hier verschillende offertes opvragen en met elkaar vergelijken. Zo heb je al snel een goede schilder in Utrecht gevonden die jouw schilderwerk graag bij je uit handen neemt.