• Home
  • Schilder offerte

Een schilder offerte opvragen

Ben jij op zoek naar een goede schilder en wil jij een schilder offerte opvragen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Via onze website kan je namelijk gemakkelijk in contact komen met verschillende schilders. Je kunt meerdere offertes opvragen en deze gemakkelijk met elkaar vergelijken. Zo kom je uiteindelijk bij de schilder met de beste prijs-kwaliteitsverhouding uit.

Voordat je ervoor kiest om een schilder offerte op te vragen is het belangrijk dat je goed weet wat de gemiddelde kosten van een schilder zijn. Iedere schilder vraagt natuurlijk zijn eigen prijs, echter ligt de gemiddelde prijs van een schilder tussen de €35 en de €50 per uur. Het kan ook zo zijn dat een schilder werkt op basis van een prijs per vierkante meter. Wanneer dit zo is, dan ligt deze prijs gemiddeld gezien tussen de €25 en de €30 per vierkante meter.

De gemiddelde tarieven die wij hierboven benoemde zijn inclusief btw, verf en de materiaalkosten. Tevens zijn deze tarieven ook inclusief het arbeidsloon. De prijs wordt bepaald op basis van de ervaring van de schilder. Echter wordt de prijs ook bepaald op basis van het type klus. Wij raden het in ieder geval altijd aan om het schilderwerk van je woning altijd goed bij te houden. Dit zorgt er namelijk voor dat je op de lange termijn geld bespaard. Wanneer je het goed onderhoudt, dan hoeft het niet in een keer helemaal opnieuw gedaan te worden.

De tarieven voor verschillende soorten klussen

Wanneer je een schilder offerte opvraagt, dan kan dit voor een hoop verschillende soorten klussen zijn. Het is hierbij van belang om onderscheid te maken tussen een binnenschilder en een buitenschilder. Een binnenschilder schakel je in voor de klussen in je woning en een buitenschilder voor klussen voor de buitenkant van je woning.

Schilder offerte aanvragen

Met behulp van onderstaande tabel geven wij jou een duidelijk beeld van wat de kosten per klus zijn. Wil jij geld besparen? Kies er dan voor om een schilder in te huren in de winterperiode. In de winterperiode hebben winterschilders namelijk minder werk en dit zorgt ervoor dat de prijzen flink omlaag gaan. Zo is een schilder in de winter vaak tot wel 30% goedkoper! Zoals gezegd vind je onderstaand de prijzen per type klus:

Kosten van het SchilderwerkHet aantal lagenPrijs
BinnendeurEen keer aflakken€90
BinnendeurEen keer aflakken en een keer grondverf€105
Raamkozijn buiten (1x1)Twee keer aflakken€15
Raamkozijn buiten (1x1)Twee keer aflakken en een keer grondverf€21
VoordeurTwee keer aflakken€100
VoordeurTwee keer aflakken en een keer grondverf€120
TrapEen keer aflakken€140
TrapEen keer aflakken en een keer grondverf€210
Deurkozijn binnenEen keer aflakken€25
Deurkozijn binnenEen keer aflakken en een keer grondverf€40
Deurkozijn buitenTwee keer aflakken€30
Deurkozijn buitenTwee keer aflakken en een keer grondverf€42
AchterdeurTwee keer aflakken€45
AchterdeurTwee keer aflakken en een keer grondverf€60

Ontvang een vrijblijvende offerte en bespaar op een schilder

Wanneer we kijken naar bovenstaande prijzen, dan is het belangrijk om te benoemen dat deze exclusief houtrot herstel zijn. Tevens zijn deze prijzen ook exclusief uitzonderlijk moeilijke buitenschilderwerken. Hierbij kan je denken aan monumentale kozijnen.

Wat is nou echt het gemiddelde tarief?

Bovenstaand heb je al kunnen lezen tussen welke bedragen het gemiddelde tarief van een schilder ligt. Echter heb je hier niet kunnen lezen wat het gemiddelde bedrag dat een schilder per uur vraagt exact is. Hier gaan wij jou nu een antwoord op geven! Het gemiddelde uurtarief van een schilder is namelijk €42 per uur. Weet wel dat dit een gemiddelde is van veel verschillende soorten klussen. De ene klus is nou eenmaal duurder dan de andere klus en dit kan je in bovenstaande tabel ook erg goed terugzien.

Hoe wordt de prijs bepaald?

Wil jij een schilder offerte opvragen en wil jij weten hoe de prijs bepaald wordt? Dan is het aan te raden om verder te lezen. Wij leggen dit namelijk graag even uit. De prijs van een schilderklus wordt vooral bepaald op basis van het type klus. Wat zijn de werkzaamheden en gaat het om een opdracht voor een binnenschilder of voor een buitenschilder? Is het bijvoorbeeld nodig om de muren en het plafond te voorzien van sauswerk en is de ondergrond wel geschikt? Dit zijn allemaal punten die uiteindelijk bepalen wat de prijs van een bepaalde opdracht is. Tevens speelt de ervaring van de schilder ook een belangrijke rol bij het bepalen van de prijs.

Ga jij op zoek naar een goede en goedkope schilder en wil jij een schilder offerte opvragen? Laad je dan niet te veel leiden door de prijs. Uiteraard zal de schilder niet te veel voor het werk moeten vragen. Echter is het nog veel belangrijker dat je kiest voor een vakman, iemand die echt goed is in zijn werk.

Waarom kiezen voor kwaliteit?

Zoals gezegd is het bij het inschakelen van een schilder van groot belang dat je kiest voor kwaliteit. Je moet er toch niet aan denken dat je veel geld betaald voor een schilder en dat het werk nog steeds niet goed gedaan is? Dit kan je voorkomen door een schilder in te schakelen die staat voor kwaliteit. Echter zijn er nog er nog veel meer voordelen wanneer je ervoor kiest om een erkende schilder aan het werk te zetten:

  • Het inschakelen van een goede schilder doe je dus niet alleen vanwege de kwaliteit, dit doe je ook omdat je een hoop tijd bespaart. Je hoeft nu niet meer alle materialen en de verf te kopen en je hoeft ook niet meer zelf aan de slag te gaan;
  • Een professionele schilder geeft jou garantie op het gedane werk. Zo weet je zeker dat het er de komende jaren nog steeds erg goed uit blijft zien;
  • Schakel je een goede schilder in? Dan kies je voor maatwerk! De randjes worden dan netjes afgewerkt en ook de plinten worden vermeden;
  • Een andere reden om een goede schilder in te schakelen is dat je goed advies krijgt. Wie weet brengt de schilder jou wel op nieuwe ideeën als het gaat om de kleur van de verf;
  • Ben jij iemand die veel dingen uitstelt? Dan is een schilder ideaal. Je spreekt met de schilder af wanneer hij aan de slag gaat en een goede schilder gaat dan ook echt aan de slag. Zo weet je zeker dat het gedaan wordt;

Wij raden het altijd aan om een schilder in te huren, tenminste, wanneer je kiest voor een vakman. Wij raden het af om zelf aan de slag te gaan wanneer je weinig of zelfs geen ervaring hebt. De kans is groot dat je fouten maakt, je zult dan weer nieuwe verf moeten kopen en zo verlies je alleen maar geld. Tevens zal je dan later misschien alsnog een schilder in moeten huren om het opnieuw te laten doen.