• Home
  • Badkamer tegel verven

Badkamer tegel verven

Wil je de badkamer graag een andere look geven? Dan is badkamer tegel verven een uitstekende oplossing. Het renoveren van de badkamer is ver van goedkoop. Het is dan ook prettig om te weten dat je niet per se de tegels in je badkamer hoeft te vervangen. Badkamer tegel verven is aan te raden als de tegels niet meer zo mooi zijn als voorheen of als je een nieuwe kleur op de tegels wilt.

Op deze pagina lees je alles over het verven van de badkamer tegels. Zo ben je na het lezen van deze pagina goed op de hoogte van de verschillende mogelijkheden. Bovendien geven we je ook een beeld van de prijzen die je kunt verwachten en kun je offertes vergelijken via onze website.

De gemiddelde kosten voor badkamer tegel verven

Het is goed om een beeld te hebben van de prijs voordat je de badkamers laat verven door een vakman. Zo weet je precies welke prijs je ongeveer kunt verwachten een voorkom je dat je te veel betaalt. Het is vrij lastig om een goede prijsindicatie te geven voor schilderwerk, omdat de arbeidskosten de totaalprijs voor het grootste deel bepalen. De kosten die de schildersbedrijven rekenen lopen enorm uiteen. Het voordeel hiervan is echter wel dat het vergelijken van offertes je daardoor ook een hoop geld kan besparen. We kunnen je wel een beeld geven van de gemiddelde prijzen voor het verven van de badkamer tegels:

  • Badkamer tegel verven kost gemiddeld tussen de € 15 en € 38 per vierkante meter.

Bovenstaande prijzen zijn inclusief btw, materiaal, en arbeidskosten.

Waarom badkamer tegel verven?

Badkamer tegel verven heeft een aantal belangrijke voordelen. We sommen de voordelen hieronder voor je op.

  • Het verven van de tegels is goedkoper dan nieuw tegelwerk of stucwerk
  • Het schilderen van de tegels is een klus die relatief snel voltooid kan worden
  • De uitstraling van de tegels kan compleet veranderen
  • Je hebt veel mogelijkheden wat betreft kleuren en patronen

Het verven van de tegels overlaten aan een vakman

Je kunt badkamer tegel verven het best overlaten aan een ervaren vakman. Bij het verven van de tegels komt namelijk meer denken dan je op het eerste gezicht zou denken. Bovendien kun je er bij een vakman zeker van zijn dat er professioneel materiaal gebruikt wordt. De verf zal bij een vakman bijvoorbeeld altijd van hoge kwaliteit zijn. Ook zal het resultaat over het algemeen een stuk strakker zijn dan wanneer je zelf aan de slag gaat.

Voordat er geverfd kan worden, moet de ondergrond eerst behandeld worden. Bovendien moet het oppervlak ontvet worden en moeten de tegels ook licht worden opgeschuurd. Omdat het in de badkamer ook vochtig kan worden, moet de verf ook goed tegen vocht bestand zijn. In de badkamer moeten daarom ook meer lagen verf worden aangebracht dan in andere ruimtes in huis het geval zou zijn. Vandaar dat je badkamer tegel verven het best kunt overlaten aan een vakman.

Hoe komt de prijs tot stand?

Als je de badkamer wilt laten verven door een specialist, is het prettig om te weten van welke factoren de prijs afhangt. Hieronder zullen we deze factoren benoemen en toelichten, zodat je een goed beeld krijgt van welke factoren de prijs kunnen beïnvloeden.

1. Het aantal vierkante meter schilderwerk

Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van het oppervlak dat geschilderd moet worden. Kies je ervoor om een grote wand te laten schilderen, dan betaal je uiteraard meer dan wanneer het slechts een klein aantal m² betreft. Overigens zal de prijs per vierkante meter over het algemeen juist lager liggen als je een groter oppervlak laat verven. Je kunt dus beter in één keer de hele badkamer aan laten pakken dan de klus verspreiden in delen.

2. De verf die gebruikt wordt

Over het algemeen zal een schilder altijd werken met zijn eigen verf. Dat is immers verf waar de schilder bekend mee is, waardoor de resultaten het best zullen zijn. Echter, werkt niet iedere schilder met hetzelfde type verf. De materiaalkosten die een schilder heeft, zullen dus per schilderbedrijf verschillen. Houd er wel rekening mee dat merendeel van de kosten doorgaans uit arbeidskosten bestaat. Het materiaal zal dus minder verschil maken dan het uurtarief dat een schilderbedrijf rekent.

3. Patronen en bijzonderheden

Heb je speciale wensen voor het schilderwerk? Wil je bijvoorbeeld een patroon in de tegels laten verven? Dan betaal je over het algemeen ook meer voor badkamer tegel verven. Dit is logisch, want de klus zal dan arbeidsintensiever zijn en ook zullen de materiaalkosten in dit geval hoger liggen.

Het vinden van een goede schilder

Als je ervoor kiest om badkamer tegel verven aan een vakman over te laten, wil je er uiteraard ook zeker van zijn dat je badkamer mooi geschilderd wordt. Om een goedkope schilder te vinden, raden we je aan om offertes te vergelijken via onze website. Daarnaast is het altijd verstandig om recensies te lezen als je een schilder in wilt huren. Door recensies te lezen, krijg je namelijk een goed beeld van de kwaliteit die een schilder levert. Je kunt zo zien hoe de ervaringen van anderen met een schilderbedrijf zijn geweest.

Houd er bij het lezen van recensies wel rekening mee dat één recensie niet zoveel zegt. Je kunt het best naar het totaalplaatje kijken. Recensies vind je eenvoudig door de bedrijfsnaam te googelen. Aan de rechterkant zie je vervolgens vaak een bedrijfsprofiel. Daar kunnen mensen hun beoordelingen achterlaten.

Het aanvragen van een offerte

Als je offertes aanvraagt, is het belangrijk dat je de klus zo goed mogelijk beschrijft. Op die manier hoef je namelijk niet bang te zijn dat de klus verkeerd geïnterpreteerd wordt. Geef dus aan hoe groot het oppervlak is, welk type tegels je hebt en welke wensen je eventueel nog hebt. Als je eenmaal een offerte ontvangen hebt, is het aan te raden om de offerte nog eens goed door te nemen. Ga goed na of de werkzaamheden juist op de offerte vermeld staan.

Dien je een aanvraag in via ons platform, dan krijg je verschillende offertes om met elkaar te vergelijken. Zo wordt het gemakkelijk om een goedkope schilder te vinden.

Manieren om te besparen op badkamer tegels verven

Wanneer je heel graag wilt besparen, kun je ervoor kiezen om de tegels zelf te verven met tegelverf. De verf moet echter wel bestand zijn tegen vocht. Bovendien is het belangrijk om meerdere lagen verf aan te brengen en de klus ook goed voor te bereiden. Als je twijfelt of je de klus wel zelf kunt uitvoeren, is het aan te raden om een vakman in te schakelen. Zo kun je zeker zijn van het beste resultaat.

Hieronder noemen we nog een paar manieren om te besparen op het verven van badkamer tegels:

  1. Vergelijk offertes van verschillende schilders
  2. Kies een schilder die niet zoveel voorrijkosten rekent
  3. Laat andere schilderwerkzaamheden in huis uitvoeren door dezelfde schilder
  4. Overleg met de schilder of je zelf bepaalde onderdelen kunt oppakken

Door bovenstaande tips toe te passen, kun je een groot percentage op het totaalbedrag besparen. Je kunt op deze manier in totaal wel meer dan 30% op een klus besparen.

Offertes aanvragen en vergelijken

Wil je offertes aanvragen en vergelijken? Dan ben je bij ons ook aan het juiste adres. Binnen enkele minuten kun je één aanvraag indienen die we vervolgens naar verschillende schilders opsturen. Zo ontvang je na enkele werkdagen al offertes van verschillende schilderbedrijven. Het aanvragen van offertes via onze website is gratis en geheel vrijblijvend.

Overigens kun je op onze website ook offertes aanvragen voor andere schilderwerkzaamheden. Daarnaast staat ons platform boordevol met informatie over het schilderen van diverse oppervlakken. Zo weet je precies wat je kunt verwachten als je een schilder wilt inhuren. We raden je dan ook aan om de overige pagina’s op de website eens goed te bekijken als je meer schilderwerkzaamheden wilt uitbesteden aan een professionele schilder.