Wat doet een huisschilder?

Ben jij nog op zoek naar een huisschilder en wil jij meerdere vakspecialisten met elkaar vergelijken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben een aanbod van vakspecialisten die jouw klus kunnen klaren. Weet jij nog niet goed wat een huisschilder precies doet? Dan geven wij jou hier graag meer informatie over. Zo leggen wij onderstaand precies uit wat een huisschilder nou eigenlijk doet. Tevens vertellen we je ook wat de gemiddelde kosten zijn wanneer je een huisschilder inhuurt.

Een huisschilder huur je in op het moment dat een bepaald deel van je woonkamer, kantoor of een ander gedeelte van je huis opnieuw geschilderd dient te worden. Dit kan het geval zijn omdat het al lang geleden is dat dit gebeurd is, echter kan dit ook het geval zijn omdat je vindt dat het tijd is voor een nieuwe look. Een huisschilder kan jou hierbij helpen. De vraag is echter: wat kost het om een huisschilder in te huren?

Huisschilder prijzen

Wanneer je ervoor kiest om je huis te schilderen, dan is het aan te raden om hier een huisschilder voor in te huren. Dit is namelijk een belangrijke klus en wanneer je dit door een professional laat doen, dan zorg je ervoor dat het schilderwerk langer meegaat. Op lange termijn bespaar je hierdoor weer tijd en natuurlijk ook op de kosten. Tevens zorgt het ervoor dat je woning er weer verzorgder uitziet en dat is natuurlijk ook niet onbelangrijk.

Ontvang een vrijblijvende offerte en bespaar op een schilder

Wanneer we kijken naar de kosten van het laten schilderen van je woning, dan is het belangrijk om onderscheid te maken tussen een binnenschilder en een buitenschilder. Een buitenschilder is over het algemeen waarschijnlijk duurder dan een binnenschilder. Dit omdat het werk dat een buitenschilder doet vaak een stuk zwaarder is + de verf die voor buitenschilderwerk wordt gebruikt is ook duurder. Onderstaand hebben we in kaart gebracht wat de kosten zijn van zowel een binnenschilder als een buitenschilder. Dit zijn de kosten inclusief materialen, verf en btw.

Werkzaamheden binnenschilderKosten
Per uur€35 - €40
Per vierkante meter€30 - €35
Sauswerk per vierkante meter€10 - €15
Spuitwerk per vierkante meter€6 - €10
Werkzaamheden buitenschilderKosten
Per uur€40 - €45
Per vierkante meter€35 - €40

Zoals bovenstaand te zien is liggen de prijzen per uur en per vierkante meter bij de buitenschilder dus net wat hoger dan bij de binnenschilder.

Kan ik besparen op de kosten van een huisschilder?

Wil jij besparen op de kosten van een huisschilder, dan kan dat op verschillende manieren. Ben jij zelf bijvoorbeeld heel handig, doe dan de stukken die makkelijker te schilderen zijn zelf. Tevens is het aan te raden om een zeer professionele schilder in te schakelen. Het werk hoeft dan minder vaak opnieuw gedaan te worden, je bespaart dan dus indirect geld. Zie het meer als een goede investering!

Overigens heb je via onze website ook de mogelijkheid om geld te besparen. Bij ons kan je namelijk verschillende schildersbedrijven vergelijken om zo uiteindelijk voor de aanbieder te kiezen met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Ontvang een vrijblijvende offerte en bespaar op een schilder

Verschillende soorten huisschilders

Bovenstaand vertelden we al over de kosten van zowel de binnenschilder als de buitenschilder. Je hebt toen ook al in het kort kunnen lezen wat deze schilders precies doen en je weet dus ook al wat de kosten zijn. Echter leggen wij jou onderstaand graag nog even uitgebreider uit wat voor soorten huisschilders er zijn.

De binnenschilder

Zoals je uit de naam al op kunt maken is de binnenschilder er voor alle schilderklussen in het huis. Denk hierbij aan het schilderen van een muur, het gaat dan vaak om grote oppervlakten. Daarom vraagt de binnenschilder voor dit soort klussen een tarief per vierkante meter. Is er gedetailleerd werk dat gedaan moet worden? Dan betaal je per uur. In de tabel hierboven vind je ook de prijzen voor sauswerk en spuitwerk. Het sauswerk is duurder omdat dit een stuk zwaarder is voor de schilder. Hij werkt dan namelijk met een traditionele roller en kwast.

De buitenschilder

De buitenschilder schakel je in voor bijvoorbeeld het schilderen voor de gevel. Vaak wordt er dan een bepaald uurtarief gevraagd. Gaat het om grotere klussen? Dan wordt er meestal een tarief per vierkante meter gevraagd. Zoals gezegd vraagt de buitenschilder meer geld voor de klussen omdat het zwaarder is. Echter is dit ook het geval omdat er een ander soort verf gebruikt wordt. Tevens heeft de buitenschilder meer verf nodig.

De winterschilder

Een huisschilder waar we het nog niet over hebben gehad is de winterschilder. De winterschilder schakelt men in voor klussen tussen 21 november en 21 maart. De winterschilder doet hetzelfde als de binnenschilder en de buitenschilder. Echter kan je op een winterschilder een hoop geld besparen. In deze periode hebben schilders namelijk minder klussen. Je kan tot wel 30% besparen en dat is altijd mooi meegenomen!

Een huisschilder inschakelen voor het schilderwerk

Waar schakel ik een binnenschilder voor in?

Bovenstaand heb je al een beetje kunnen lezen waar je een binnenschilder allemaal voor kunt inschakelen. Echter hebben we het hier niet heel uitgebreid over gehad. Daarom sommen we onderstaand voor jou op waar je een binnenschilder allemaal voor kunt inschakelen, hierbij gaat het natuurlijk wel om dingen die aan de binnenkant van het huis optreden:

  • Je kunt een binnenschilder inschakelen wanneer houtrot optreed;
  • Wanneer de verf loslaat of afpoedert;
  • Bij verkleurde muren;
  • Een plafond dat lichtgeel wordt;
  • Op het moment dat de verflagen er verouderd uit beginnen te zien.

Waar schakel ik een buitenschilder voor in?

Net als bij het inschakelen van een binnenschilder, schakel je een buitenschilder namelijk ook in om verschillende redenen. Hierbij gaat het natuurlijk wel om dingen die aan de buitenkant van het huis optreden:

  • Wanneer de verf loslaat of afpoedert;
  • Op het moment dat er blaasjes of scheurtjes in het schilderwerk ontstaan;
  • Als de verf verkleurd is;
  • Wanneer er beschadigingen zoals houtrot zijn ontstaan.

Als het goed is weet jij nu precies waarvoor je een huisschilder in kunt schakelen, welke huisschilders er zijn en wat de kosten zijn. Wij wensen je veel succes bij het uitzoeken van een geschikte schilder. Bij vragen kan je uiteraard contact met ons opzoeken.