• Home
  • Kunststof kozijnen schilderen

Kunststof kozijnen schilderen

Wil je kunststof kozijnen schilderen? Kunststof kozijnen zijn erg lastig om een andere kleur te geven. Toch is het wel mogelijk om kunststof kozijnen te schilderen. In bepaalde gevallen is het dan ook zeker aan te raden om deze klus alsnog uit te laten voeren door een professionele schilder. Is de kleur van de kozijnen bijvoorbeeld vervaagd? Of zou je gewoon graag een andere kleur kozijnen hebben? Dan kan de kunststof kozijnen schilderen een uitstekende oplossing zijn. Je bent op deze manier minder geld kwijt dan wanneer je de kozijnen zou vervangen.

Wil je de kunststof kozijnen schilderen? Dan is het prettig als je een goed beeld hebt van de mogelijkheden en de prijzen die je kunt verwachten. Op deze pagina hebben we dan ook alle benodigde informatie over kunststof kozijnen schilderen voor je uiteengezet. Zo geven we je bijvoorbeeld een goed beeld van de kosten. Het is overigens ook mogelijk om offertes te vergelijken door een aanvraag in te dienen via onze website. Zo kun je veel geld op het totaalbedrag besparen.

Kunststof kozijnen schilderen?

Kunststof kozijnen zijn erg stevig en hebben bovendien vrijwel geen onderhoud nodig. Het is dan ook logisch dat veel mensen voor dit type kozijnen kiezen. Toch hebben kunststof kozijnen ook één nadeel. Het verven van de kozijnen is namelijk lastig. Wil je gewoon eens een andere kleur, zijn de kozijnen vervaagd of heb je de woning overgekocht? Dan is de kans groot dat je de kunststof kozijnen wilt schilderen. Gelukkig is dit wel mogelijk. Omdat deze klus uitdagend kan zijn, is het wel aan te raden om het schilderen van kunststof kozijnen over te laten aan een vakman met ervaring.

Voorbereiding van het schilderwerk

Voordat er kan begonnen met kunststof kozijnen schilderen, moeten er eerst bepaalde voorbereidingen getroffen worden. Om te beginnen moeten de kozijnen worden geschuurd. Dit is een nauwkeurige klus, want als de kozijnen niet netjes geschuurd worden zal dit de uiteindelijke uitstraling beïnvloeden. De kozijnen moeten ook ontvet worden voordat er geschilderd kan worden. Zodra dit alles gebeurt is, moet er een primer worden aangebracht. Die primer zorgt ervoor dat de verf goed aan de kozijnen blijft hechten.

Bij het kunststof kozijnen schilderen zal de vakman ook de ramen of deuren afplakken, om te voorkomen dat hier verfspetters op komen. Er wordt vrijwel altijd meer dan één laag aangebracht als het om kunststof kozijnen gaat. Zo wordt de verf mooi dekkend aangebracht en krijgen de kozijnen een nieuwe uitstraling.

De kosten voor kunststof kozijnen schilderen

Het is moeilijk om een goede kostenindicatie te geven voor het schilderen van de kozijnen. Dit is namelijk afhankelijk van veel verschillende factoren. Laat je meer kozijnen schilderen, dan zullen de totale kosten hoger liggen, maar betaal je per kozijn vaak minder. Bovendien zijn de kosten voor buitenschilderwerk anders dan kosten voor het schilderen van de kozijnen binnen. Ook verschilt de prijs per schilderbedrijf. Kortom, als je een goed beeld van de prijs wilt, kun je het best offertes vergelijken. Wél geven we je alvast een kostenindicatie.

In de tabel hieronder vind je de gemiddelde prijzen voor kunststof kozijnen schilderen binnenshuis.

Prijs per:Gemiddelde prijs
DeurGemiddeld € 50 tot € 60
KozijnGemiddeld € 20 tot € 30
Vierkante meterGemiddeld € 30 tot € 50

Laat je de kozijnen buitenshuis schilderen? Dan zal de prijs voor het schilderen van alle kozijnen gemiddeld € 1300 tot € 2500 bedragen voor een tussenwoning. Voor een appartement liggen de kosten doorgaans lager, voor een hoekwoning of vrijstaande woning juist hoger.

Welke verf gebruik je voor kunststof kozijnen schilderen?

Wil je zelf graag je kunststof kozijnen schilderen? Dan is het aan te raden om hiervoor kunststofverf te halen. Deze verf is speciaal ontworpen om goed te hechten op kunststof kozijnen. Laat je de klus over aan een vakman? Dan hoef je je over de verf geen zorgen te maken, een schilder zal altijd gebruik maken van professioneel materiaal. Iedere schilder zal zijn eigen verf gebruiken. De schilder heeft namelijk ervaring met die verf en weet dus hoe de verf zal werken.

Kunststof kozijnen schilderen uitbesteden aan een vakman

Wil je zeker zijn van een goed resultaat? Dan kun je het schilderwerk het best uitbesteden aan een vakman. Op die manier hoef je je bijvoorbeeld geen zorgen te maken over het schuren of het type verf dat er gebruikt wordt. De kosten die je ongeveer kunt verwachten hebben we eerder al genoemd op deze pagina. Houd er echter wel rekening mee dat de kosten enorm uiteenlopen, omdat er zoveel factoren zijn die een rol spelen. Niet alleen zit er een verschil in prijs voor buiten- en binnenschilderwerk. Daarnaast hebben ook de arbeidskosten veel invloed. Bovendien zullen ook de materiaalkosten per schilder net iets verschillen.

Tip: Ga je in zee met een schildersbedrijf? Googel dan eerst even de bedrijfsnaam, zodat je recensies kunt inzien.

Manieren om te besparen op kosten van een schilder

Om te voorkomen dat je te veel betaalt voor een schilder, kun je gebruik maken van onderstaande tips. Met deze tips kun je veel geld besparen op de kosten voor kunststof kozijnen schilderen.

1. Overleg met de schilder of je zelf een en ander kunt doen.

Zelf je kunststof kozijnen schilderen zal niet altijd het beste resultaat opleveren. Dat betekent niet dat je geen enkel deel van de werkzaamheden zelf kunt oppakken. Misschien kun je bijvoorbeeld wel zelf de kozijnen afplakken. Dit scheelt de schilder tijd, waardoor je ook korting kunt krijgen. Overigens is het wel belangrijk dat je dit vooraf altijd goed met de schilder overlegt. Zo voorkom je dat je het werk juist bemoeilijkt.

2. Houd rekening met de voorrijkosten

In de meeste gevallen zal een schilder ook voorrijkosten in rekening brengen. Een schilder zal namelijk ook kosten maken om naar jouw woning te komen. Wanneer de afstand kleiner is, betaal je over het algemeen ook minder aan voorrijkosten. Om die reden is het vaak een goed idee om een schilder te kiezen die nabij je eigen woonplaats gevestigd is. In sommige gevallen zal een schilder voor mensen in zijn eigen woonplaats helemaal geen voorrijkosten rekenen.

3. Offertes vergelijken

We bieden je op deze website ook de mogelijkheid om offertes aan te vragen en te vergelijken. Door hier gebruik van te maken, kun je een hoop geld besparen op het schilderen van de kozijnen. Zo kun je namelijk eenvoudig inzien welke schilder de goedkoopste tarieven hanteert.

4. Kies eventueel voor een winterschilder

Schilderwerkzaamheden zijn in de winter vaak goedkoper dan in de zomer. In de winter hebben de meeste schilders namelijk veel minder werk. Hierdoor wordt er ook tegen goedkopere tarieven gewerkt. Wanneer het even uitkomt, kun je er dus ook voor kiezen om de kozijnen in de winter te laten schilderen. Wanneer het buitenkozijnen betreft, moet het uiteraard wel droog zijn.

Is schilderen beter dan vervangen?

Wanneer je kozijnen alleen een nieuwe laag verf nodig hebben, is het vaak voordeliger om de kozijnen te laten schilderen. Zijn de kozijnen verder ook in erg slechte staat? Dan kan het wel beter zijn om de kozijnen, of in ieder geval een deel ervan, te laten vervangen. Verf kan soms wonderen doen, maar het is uiteraard niet in staat om het materiaal zelf te herstellen. Zodra het materiaal ernstig is aangetast, is vervangen dus de betere keuze.

Offertes aanvragen via onze website

Heb je besloten dat je het schilderen van de kunststof kozijnen wilt uitbesteden aan een expert? Dan is het verstandig om offertes aan te vragen en te vergelijken via onze website. Binnen enkele minuten kun je al een aanvraag ingediend hebben. Enkele werkdagen hierna heb je al offertes in de mail om met elkaar te vergelijken. Je gegevens gebruiken we alleen voor de aanvragen. Bovendien is het aanvragen van offertes gratis en vrijblijvend. Het zou dus zonde zijn als je niet eerst even offertes aanvraagt om te vergelijken, alvorens je een schilder benadert.