• Home
  • Winterschilder

Winterschilder inschakelen?

Wil jij je huis binnenkort eens goed opknappen en vind jij dat je huis wel een likje verf kan gebruiken? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een expert. Een vakman die ervoor kan zorgen dat jouw woning weer jaren vooruit kan. Het schilderwerk is zeer belangrijk voor de waarde van je woning. Is het schilderwerk van jouw woning verouderd? Dan is het aan te raden om het opnieuw te laten verven. Tevens zou je er dan ook voor kunnen kiezen om je woning een totaal andere uitstraling te geven. Een goede schilder kan jou hier goed advies over geven.

Niet iedereen kan het zich veroorloven om een schilder in te huren. Vind jij het inhuren van een schilder wat aan de dure kant? Dan kan het wellicht een idee zijn om de winterschilder in te schakelen. Een winterschilder zorgt er namelijk voor dat jij een hoop geld bespaard. Met een winterschilder bedoelen we een schilder die in de winter werkt. Tijdens deze periode hebben schilders minder werk, dan tijdens de overige periodes in het jaar. Sterker nog, je kunt tot wel 30% besparen door een schilder in te schakelen. Wil jij weten wat een schilder normaliter kost? Bekijk dan de volgende tabel eens:

Kosten van het SchilderwerkHet aantal lagenPrijs
VoordeurTwee keer aflakken€100
VoordeurTwee keer aflakken en een keer grondverf€120
BinnendeurEen keer aflakken€90
BinnendeurEen keer aflakken en een keer grondverf€105
Raamkozijn buiten (1x1)Twee keer aflakken€15
Raamkozijn buiten (1x1)Twee keer aflakken en een keer grondverf€21
AchterdeurTwee keer aflakken€45
AchterdeurTwee keer aflakken en een keer grondverf€60
TrapEen keer aflakken€140
TrapEen keer aflakken en een keer grondverf€210
Deurkozijn binnenEen keer aflakken€25
Deurkozijn binnenEen keer aflakken en een keer grondverf€40
Deurkozijn buitenTwee keer aflakken€30
Deurkozijn buitenTwee keer aflakken en een keer grondverf€42

Wanneer we kijken naar de prijzen hierboven, dan is het belangrijk om te vermelden dat dit exclusief lastig te bereiken kozijnen of binnenschilderwerk is. De prijzen zijn ook exclusief houtrot.

De agenda is in de zomer vaak overvol

Het inhuren van een winterschilder is niet alleen vanwege de prijs echt een aanrader. Dit is namelijk ook het geval omdat de agenda van een schilder in de rest van de maanden overvol is. Als je pech hebt dan zal je dus maanden moeten wachten. Of je kiest dus voor het inhuren van de schilder in de wintermaanden. Dat kan tegenwoordig prima overigens. Veel mensen denken nog steeds dat goed schilderwerk in de wintermaanden niet mogelijk is. Daarom zijn de agenda’s voor de schilders in de koudere maanden vaak minder vol.

Agenda van een winterschilder

De tijd heeft echter niet stilgestaan en het is tegenwoordig prima mogelijk om te schilderen in de winter. Ook dan kan de schilder prima zijn kwalitatief goede werk doen. Door als winterschilder op te treden, zorgen schilders ervoor dat ze heel het jaar door werk hebben. Jij als consument profiteert van de lagere tarieven die hij voor zijn werk rekent. Over een win-win situatie gesproken.

De voor- en nadelen van de winterschilder

Het is geen vaststaand gegeven dat de schilder in de wintermaanden korting geeft. Ga er dus niet zomaar van uit. Dat heeft alles te maken met het vervallen van de winterschilder subsidieregeling. Doorgaans echter, kan het prima uit om juist in de wintermaanden een schilder in te huren door de korting die geboden wordt, gaat de uurprijs van de schilder behoorlijk naar beneden en dat kan zeer aantrekkelijk zijn. Kijken we naar de voor- en nadelen van de winterschilder, dan zien we het onderstaande:

VoordelenNadelen
Sneller een schilder over de vloerDe werkzaamheden vragen wat extra aandacht
Je betaalt beduidend minder voor hetzelfde werkNiet mogelijk tijdens extreme werkzaamheden

De tarieven

Je hebt al kunnen lezen wat de prijzen per opdracht zijn. Vraag jij jezelf af wat een schilder per uur kost? Lees dan verder! Wij gaan hier jou namelijk snel een antwoord op geven. Een schilder kan op twee manieren te werk gaan, op basis van uurtarief en op basis van per vierkante meter.

Wanneer een schilder aan de slag gaat op basis van een uurtarief, dan kost dit gemiddeld gezien tussen de €35 en de €50 per uur. Kies jij ervoor om een schilder op basis van vierkante meters in te zetten? Weet dan dat een schilder gemiddeld gezien tussen de €25 en €30 per vierkante meter kost. Schakel jij een schilder voor bovenstaande bedragen in? Weet dan dat dit inclusief materiaalkosten, verf, het btw tarief en het arbeidsloon is.

Wanneer je een schilder inschakelt, dan is de prijs ook afhankelijk van de ervaring van de schilder. Een schilder met ervaring is natuurlijk duurder dan een goedkopere schilder met weinig ervaring. Tevens spelen de reviews die te vinden zijn op het internet ook een belangrijke rol in de prijs. Wanneer een schilder als erg goed bekendstaat, dan is deze natuurlijk duurder dan een schilder die als slecht bekend staat.

Een binnenschilder of een buitenschilder

De prijs is naast bovenstaande informatie ook afhankelijk van of het om een binnenschilder of een buitenschilder gaat. De werkzaamheden van een binnenschilder zijn natuurlijk anders dan de werkzaamheden van een buitenschilder. De binnenschilder kan de muren en de plafonds van je woning sauzen. Tevens schakel je een binnenschilder in voor al het lakwerk en spuitwerk. De buitenschilder schakel je zoals de naam eigenlijk al zegt voor de buitenkant van je woning.

Het vergelijken van offertes

Met behulp van de winterschilder kan je zoals gezegd dus een hoop geld besparen. Echter is dit niet de enige manier om geld te besparen. Bij ons heb je namelijk de mogelijkheid om offertes op te vragen. Zo kan je verschillende schilders gemakkelijk met elkaar vergelijken en uiteindelijk een goede keuze maken. Tevens is het altijd aan te raden om reviews op het internet te lezen. Zo kom je er al snel achter of een schilder als goed bekendstaat of dat dit niet het geval is.