Renovlies behangen

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden als het gaat om renovatievlies ook wel renovlies behang genoemd? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. We zullen hieronder kort stilstaan bij:

 • De prijzen
 • De voordelen
 • Hoe je het beste zelf het behang kunt plakken.

Hierdoor weet je zeker dat je over alle informatie beschikt die je nodig hebt om een juiste keuze te maken.

Renovlies prijs

Ben jij benieuwd naar de kosten van renovlies behang? De prijs van het renovlies behang wordt bepaald door:

 1. Type behang inclusief de bijbehorende dikte
 2. Merk
 3. Oppervlakte

Daarnaast komen bij het inschakelen van een (behang)specialist ook bijkomende kosten kijken.

Wil jij kosten besparen? Dan is het aan te raden om het renovatievlies zelf te plakken. Maar wat kost het nou eigenlijk precies? Hieronder zullen we in het kort uitleggen wat de kosten zijn voor het zelf doen en voor het inschakelen van een specialist.

Als je zelf het materiaal wilt behangen kun je besparen op de arbeidskosten. Je zult dan wel zelf het materiaal moeten kopen om het vervolgens zelf te gaan plakken. Daarnaast betaal je ook nog 21% btw op de materialen. Naast het kostenplaatje is het ook een kostbaar proces waardoor steeds meer mensen besluiten om een specialist hier naar te laten kijken.

Wil je het toch zelf aanpassen? Renovlies behang kost tussen de 35 en 85 euro per rol. Uit een rol renovlies behang kan je 25 m2 halen.

Ook bij behang moet er rekening worden gehouden met kleuren

Wil je zeker zijn van de kwaliteit en een mooi resultaat? Dan is het beter om een specialist in te schakelen. Als je een professionele schilder inschakelt weet je zeker dat je iemand inhuurt die precies weet wat die moet doen. Daarnaast heeft de specialist veel ervaring waardoor je zeker weet dat de muren met expertise worden aangepakt.

Is jouw woning ouder dan 2 jaar oud? Dan betaal je slechts 9% btw op het werk en de materialen. Het uurtarief van een schilder ligt op dit gebied tussen de 30 en 40 euro. Het is ook mogelijk om per m2 te betalen waarbij je ongeveer 10 tot 25 euro per vierkante meter betaald.

Waarom kiezen voor renovlies?

Sta jij op het punt om te kiezen voor renovlies behang? Maar weet je niet wat de voordelen van renovlies zijn? Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen van renovlies opgesomd:

 • Het aanbrengen van renovlies is erg makkelijk omdat je het niet aan het behang zelf lijmt, maar aan de muur.
 • Renovlies is een ideale oplossing omdat het oneffenheden in de muur verbergt waardoor kleurverschillen worden beperkt.
 • Dankzij renovlies wordt de ondergrond goed beschermt. Hierdoor wordt het vlies beschermd tegen krassen en putten.
 • Het product wordt als ideale ondergrond gekwalificeerd om op te schilderen omdat de structuur glad en vlak is. Hierdoor krijg je een mooie muur zonder verfstrepen en dat is natuurlijk precies wat je wilt.
 • Renovlies is een product dat weinig absorbeert waardoor je minder verf nodig hebt voor het gewenste resultaat.

Ontvang een vrijblijvende offerte en bespaar op een schilder

Stappenplan renovlies aanbrengen

Als je over de juiste kennis en materialen beschikt kan je zelf de muur behangen. Hierbij is het wel van belang om te weten hoe het precies in zijn werk gaat. Nog meer als bij het binnenschilderwerk zelf te schilderen, is het van belang om de juiste stappen door te lopen. Om deze reden zullen we hieronder kort stilstaan bij een stappenplan voor het behangen van renovlies:

Stap 1: Als eerst is het goed om ervoor te zorgen dat de muur goed is afgewerkt. Hierbij moet je ook rekening houden met de extra maatregelen voor bijvoorbeeld de plinten.

Stap 2: Vervolgens is het aan te raden om oude verf en behang lagen weg te doen. Dit is niet noodzakelijk maar je riskeert wel dat je renovlies loskomt en dat wil je voorkomen.

Stap 3: Heb jij stap twee gedaan? Dan is het nu taak om het oppervlak te poetsen zodat er geen stof en vuil in de lijm terecht komt. Als dit wel het geval is kan het vlies niet goed binden en dat wil je zeker voorkomen.

Stap 4: Breng vervolgens een voorstrijkmiddel aan.

Stap 5: Snijd hierna het behang in stroken. Hierbij is het goed om minimaal een marge te houden van ongeveer 10 cm zodat je zeker weet dat je niet tekort komt.

Stap 6: Nu moet je de muur strijken met behanglijm. Hiervoor is het ook goed om voldoende lijm te gebruiken.

Stap 7: Heb je de lijm goed uitgesmeerd? Dan moet je nu de stroken een voor een tegen de muur plakken. Hierbij is het goed om een schietlood te gebruiken zodat je de stroken recht kunt plakken. Het is ook niet de bedoeling dat de stroken elkaar moeten overlappen.

Stap 8: Heb je dit gedaan? Dan kan je met een behangroller geheel de lucht eruit duwen om het egaal en mooi te krijgen.

Renovatievlies in verschillende soorten en maten

Als je renovlies wilt kopen is het goed om te weten dat je dit kunt aanschaffen in diktes van 120 tot 280 gram. Daarnaast is het makkelijk om een dun vlies van 120 tot 150 gram te plaatsen.

Moet jouw muur tegen een stootje kunnen? Of is de oppervlakte ruw? Dan kun je ook kiezen voor een dikkere stof die varieert tussen de 180 en 280 gram. Het is wel goed om te benoemen dat een dik vlies moeilijker te plaatsen is dan een dun vlies.

renvlies behangen door vaklui

Naast het normale type vlies zijn er ook nog bepaalde merken met speciale eigenschappen ontwikkeld. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een ecologische soort die is gemaakt van gerecycleerd papier en materiaal. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor een zeer dikke variant die een schimmelwerend en isolerende eigenschap heeft. Hierdoor zal jouw ruimte sneller opwarmen en dat is natuurlijk precies wat je wilt als je ook toegevoegde waarde wilt creëren als het gaat om de isolatie van de woning.

Ben jij benieuwd naar welk type en welke dikte het beste past bij jouw wensen? Dan is het goed om contact op te nemen met een specialist zodat je zeker weet dat je de juiste materialen aanschaft. Hierbij is het wel goed om de afmetingen mee te nemen zodat je zeker weet dat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Toch kiezen voor schilderwerk?

Naast het behangen van een muur is het ook een optie om te kiezen voor binnenschilderwerk. Het is goed om de alternatieve naast elkaar neer te leggen. Daarbij kunnen kosten en het uitvoeren een belangrijke overweging zijn. Voor schilderwerk zijn er veel opties qua kleuren en ook de prijzen kunnen erg uiteen lopen.

Goedkoop schilderwerk kan beginnen met 5 euro per vierkante meter, dit zal gelden bij een groot project waar gekozen wordt voor latex spuitwerk. Maar ook het sauzen van muren of het witten van een plafond kan tegen een scherp tarief!

Vergelijk offertes van diverse schildersbedrijven en vraag ze naar de verschillende kosten van behangen en schilderen. Met een vrijblijvende offerte kan er concreet gekeken worden naar de kosten om uiteindelijk een keuze te kunnen maken.