Muren sauzen

Zijn jouw wanden toe aan een nieuw kleurtje? Of wil je de muren een frisse uitstraling geven? Dan kan het sauzen van de muren enorm helpen. Ben jij benieuwd naar hoe je het beste een muur kunt sauzen en welke kosten er eventueel verbonden zijn bij het inschakelen van een specialist? Hieronder tref je de antwoorden aan op al jouw vragen op het gebied van muren sauzen.

Muren sauzen prijs

De prijs voor het sauzen van de muren is afhankelijk van een aantal factoren. Hierbij kun je in eerste instantie denken aan de uren voor het verven en de materialen die nodig zijn. Omdat het sauzen van muren een enorm tijdrovende klus is, is het aan te raden om een schilder in te huren die alle zorgen bij je weg neemt.

Muren sauzen met een roller

Naast dat het praktisch is om tijd te besparen zorgt de binnen schilder er ook voor dat de muren tot in detail voorzien worden van een perfecte schilderlaag, maar aan welke kosten kun je dan denken?

WerkzaamhedenPrijs per m2
Spuitwerk per m26 tot 10 euro per m2
Sauswerk per m210 tot 15 euro per m2

De kosten voor het sauzen van de muren zijn aangegeven inclusief arbeidskosten. Om deze prijzen te verduidelijken hebben we hieronder drie oppervlakten beschreven met de kosten die hiermee gepaard gaan.

WerkzaamhedenPrijs van de oppervlakte
Muur schilderen van 15 m2Tussen de 220 en 300 euro
Muur schilderen van 30 m2Tussen de 450 en 600 euro
Muur schilderen van 60 m2Tussen de 900 en 1.200 euro

Muren sauzen met structuur

Heb jij een woning die recent is gebouwd? Dan is de kans groot dat je muren hebt met een structuur. Hierbij kun je denken aan muren met een spachtelputz afwerking. Echter, kun je in oudere woningen ook muren tegenkomen met structuur. Zo hebben woningen uit de jaren 70 muren van granol. Deze muren zijn natuurlijk mooi, maar zijn wel lastiger te schilderen dan gladde muren. Er moet immers gezorgd worden dat het verf door de poriën doordringt.

Ontvang een vrijblijvende offerte en bespaar op een schilder

Voor het schilderen van een muur met structuur is het dus aan te raden om een systeem te bedenken dat je systematisch toepast. Zo kan je bijvoorbeeld rechtsboven de muur beginnen om vervolgens naar links te werken. Door een systematische aanpak zorg je ervoor dat de verf op legale wijze wordt aangebracht aan de muren waardoor je vlekken zult beperken. Probeer je aandacht bij het verven te houden, want het sauzen van muren met structuur is lastiger dan normale muren.

Muren sauzen nieuwbouw

Heb jij een nieuwbouwwoning gekocht? Gefeliciteerd! Het is nu echter wel noodzakelijk dat de muren van de nieuwe woning gestuct en/of geschilderd worden. Hierbij is de vraag of je dit zelf gaat doen of dat je dit door een schilder laat doen.

Hierbij is het goed om te benoemen dat de meeste nieuwbouwwoningen voorzien zijn van wanden met een spachtelputz afwerking. Hierdoor krijg je een muur met structuur die extra aandacht vergt bij het verven. Om deze reden is het goed om een specialist in te huren voor het verven van de muren.

Als je besluit een specialist in te huren heb je de volgende voordelen:

  • Het is gemakkelijk;
  • Het is sneller als je een schildersbedrijf de werkzaamheden laat uitvoeren;
  • De kwaliteit van het eindresultaat is veel beter;
  • Je krijgt advies op maat wat de woning een meerwaarde kan bieden.

Muren sauzen of behangen

Ga jij verhuizen of wil jij de muren voorzien van een nieuwe look? Dan is het aan te raden om iets met je muur te doen. Hierbij is de vraag of je kiest voor het verven van de muren of kies je toch liever voor behang op de muur.

Behang is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Hierbij kun je kiezen uit behang dat heel druk of juist heel rustig is. Tegenwoordig is het dankzij de technische ontwikkelingen mogelijk om prints te kiezen in verschillende stijlen waardoor je een mooi en groot effect kunt creëren. Wil je dit met verf realiseren, dan is dit een stuk complexer. Hierbij is het wel goed om te benoemen dat het behangen van een muur met structuur erg lastig is. Tot slot is het ook nog goed om te benoemen dat behang van goede kwaliteit tussen de 5 en 10 jaar meegaat.

Behang op de muur

Als we kijken naar schilderwerk is het grootste voordeel dat schilderen een stuk sneller gedaan is. Daarnaast is het ook een stuk makkelijker te realiseren en hoef je minder voorbereiding te treffen. Als we kijken naar de kosten van het schilderen zijn deze ook minder dan het behangen. Heb jij bijvoorbeeld al verf op de muur? Dan kun je hier simpel overheen verven. Mocht je een muur met structuur hebben, dan is het goed om te vermelden dat je extra verf nodig hebt.

Stappenplan voor wanden sauzen

Ben jij overtuigd en wil jij direct starten met het sauzen van jouw wanden? Dan is het goed om onderstaand stappenplan door te nemen. Hierdoor weet je zeker dat je het beste resultaat krijgt dat je voor ogen hebt.

Stap 1: Zorg voor een goede voorbereiding

Als je besluit om de wanden te gaan sauzen, dan is het goed om hiervoor alle materialen en gereedschappen in huis te hebben voordat je besluit de muur te sauzen. Je kunt online eenvoudig een checklist vinden die je hierbij kan helpen. Hierbij is het ook goed om de rest goed af te plakken.

Stap 2: Verf eerst de randen met een kwast

Heb jij de rest van het plafond goed afgeplakt? Dan is het nu de kunst om met een kwast eerst alle randen af te nemen. Hierdoor weet je zeker dat je niet met een roller op het plafond komt, want dat is natuurlijk hetgeen dat je wilt voorkomen.

Randen met een kwast schilderen

Stap 3: Voorstrijken

Ben je van plan om een net gestucte muur te gaan sauzen? Dan is het van belang dat je de muur van te voren fixeert. Hierdoor zorg je ervoor dat de ondergrond vast komt te zitten, waardoor de muurverf optimaal hecht aan de wanden.

Stap 4: Saus de muren!

En dan last but not least, is het nu tijd om de muren te sauzen. Roer hierbij goed in de emmer met het roerstaafje zodat de verf goed gemengd is. Vervolgens kun je de verf makkelijk aan de muren aanbrengen. Probeer hierbij alle delen van de muur evenveel aandacht te geven!

Offerte aanvragen voor schilderwerk

Na het inlezen omtrent het sauzen van de muren, is het wellicht tijd om verder te kijken. Een vrijblijvende offerte aanvragen bij een schildersbedrijf geeft direct inzicht in de kosten. Aan de hand van een offerte kan er besloten worden of de voordelen opwegen tegen de extra kosten die bij een schilder komen kijken.

Ook door meerdere offertes te vergelijken, komt de goedkope schilder aan het licht.

Vaak zal een schilder op locatie langs willen komen om een goede indicatie te kunnen geven. Hoe beter de wensen in kaart zijn gebracht, des te gerichter de offerte opgesteld kan worden.

>>>Vraag gratis een offerte aan bij een schildersbedrijf in de regio!<<<