• Home
 • Latex spuiten

Latex spuiten

Zijn jouw muren of het plafond toe aan een nieuwe laag verf en wil jij ervoor zorgen dat de kwaliteit gewaarborgd blijft? Dan is het aan te raden om te kiezen voor latex spuiten. Met deze vrijwel nieuwe techniek heb je binnen korte tijd weer mooie en fris geverfde muren waarbij egaliteit en resultaat voorop staat. Ben jij benieuwd naar wat de kosten zijn en hoe je met latex muren en plafonds kunt schilderen? Dit lees je verder in dit artikel!

Latex spuiten per m2

Ben jij benieuwd naar de kosten voor het latex spuiten per m2? Dan is het goed om als eerst te vermelden dat je op zoek moet gaan naar een goede latexspuiter die naast het verven ook oneffenheden kan weghalen.

Prijzen voor een goede latex spuiter zullen tussen de 5 en 25 euro per m2 liggen. Deze prijzen zijn afhankelijk van het type latex product dat wordt gebruikt. Een schildersbedrijf kan hierbij de het beste advies geven. Hieronder hebben we de prijzen van een latex spuiter schematisch weergegeven.

Hoe groot is de oppervlakte?Gemiddelde kosten per uurGemiddelde kosten per m2
Latex spuiten kleiner dan 50m230 tot 40 euro per uur10 tot 15 euro per m2
Latex spuiten groter dan 50m230 tot 40 euro per uur5 tot 12,50 euro per m2

Bovenstaande prijzen zijn inclusief materialen. Zoals je kunt zien zal de prijs per uur niet afwijken naarmate de oppervlakte groter is. Mocht je dus voor grote oppervlaktes kiezen, dan is het aan te raden om een vaste prijs af te spreken die gebaseerd is op het aantal vierkante meters. Hierdoor voorkom je verrassingen en weet je zeker dat je niet teveel betaald.

Het voordeel bij grotere oppervlaktes is duidelijk te merken in de prijs per m2. Al het voorbereidende werk is bij zowel een grote of kleine klus hetzelfde. De productieve tijd van een schilder gaat dus omhoog bij een groot oppervlakte. Hij kan lekker door knallen met de spuitmachine en hierdoor veel vierkante meters afleggen in een korte tijd.

Latex spuiten door een schilder

Toepassingen latex spuiten

Latex verf is toepasbaar op vrijwel alle ondergronden waardoor het een ideaal type verf is. Hierdoor is latex spuiten geschikt voor de volgende materialen:

 • Spack
 • Stucwerk
 • Gipsplaten
 • Glasvliesbehang
 • Renovlies
 • Granol
 • Hout,
 • Spachtelputz
 • Pleisterwerk
 • Steen
 • Beton

Of het nu gaat om nieuwe of bestaande ondergronden, latex biedt hier de ideale oplossing voor. Het voordeel van het spuiten van latex is dat de wanden glad blijven. Spuit je een muur met structuur? Dan zal de ondergrond de structuur behouden. Kortom, het spuiten van muren kan perfect ongeacht de ondergrond.

Een ander groot bijkomend voordeel van latex spuiten is dat in tegenstelling tot het traditionele verven er geen kwast of roller aan de orde komt. Door de latexverf in de spuitcabine te gieten kan de verf eenvoudig door een spuiter aangebracht worden. Hierdoor wordt er veel tijd en geld bespaard! Aantal overige voordelen van latex verf:

 • Latex verf heeft geen sterke geur
 • Het is mogelijk om in verschillende kleuren aan te schaffen waardoor jij de muren van jouw woning kan voorzien van een kleur die jij zelf wilt.

Tegenover het klassieke sauzen van muren, is het dus verstandig om de optie van spuitwerk te overwegen.

Latex spuiten op het plafond

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat het spuiten van een plafond duurder is dan bijvoorbeeld het spuiten van een muur, maar niets is minder waar. Het spuiten van een plafond kost namelijk evenveel werk als het spuiten van muren. Als er sprake is van stucwerk zie je wel vaak dat de kosten oplopen omdat de stukadoor boven zijn macht moet werken.

Ontvang een vrijblijvende offerte en bespaar op een schilder

Wil jij dus jouw plafond verven of plafond witten? Dan is het goed om hier een binnenschilder voor te zoeken die gespecialiseerd is in latex spuiten. Hierdoor zal jij kosten besparen en weet je zeker dat het plafond op professionele wijze geverfd wordt. Qua kosten zul je merken dat je goedkoper uit bent. Hierbij is het goed om van te voren een duidelijke prijsafspraak te maken om verrassingen aan het einde van het spuiten te voorkomen.

Latex spuiten op de muren

Het spuiten van muren met latex is iets dat steeds vaker voorkomt. Hierbij is het goed om te weten dat het niet uitmaakt of je een plafond of een wand spuit, want het werk zal hetzelfde zijn. Om deze reden is het goed om vooraf inzicht te krijgen in de tarieven van de dienstverlening. Hierbij is het goed dat je van te voren weet:

 • Hoeveel m2 de oppervlakte betreft die gespoten dient te worden;
 • Of er meerdere kamers of dat er alleen een kamer gespoten dient te worden;
 • Hoeveel kozijnen er zijn en of deze ook gespoten dienen te worden;
 • Welke kleur latex je wilt hebben;
 • Eventuele noodzakelijke punten waar rekening mee gehouden dient te worden bij het spuiten van de muren.

Wil jij de muren voorzien van een mooie latex verflaag? Dan is het goed om van te voren contact op te nemen met een schildersbedrijf zodat je zeker weet dat je niets over het hoofd ziet. Het inhuren van een latex schilder is namelijk kostbaar en daarom is het goed om hier aandacht aan te besteden.

Zelf een latex muur spuiten of uitbesteden?

Het is mogelijk om zelf de muren te voorzien van latex door middel van spuiten. Je kunt namelijk vaak een Airless latex spuit machine huren. Het probleem hierbij is echter dat je wel kennis en ervaring nodig hebt met deze machines, anders gaat het je niet lukken. Zo moet je bijvoorbeeld weten:

 1. Hoe de Airless latex spuit machine werkt;
 2. Hoe het spuiten werkt inclusief drukcontrole en filters;
 3. Hoeveel verf er nodig is.

Ben jij dus aan het twijfelen of je zelf de muren wilt spuiten of dat je een specialist inschakelt die de wanden en plafonds kan spuiten? En kan je de 3 bovenstaande vragen niet direct beantwoorden? Dan is het advies altijd om een specialist in te huren. Hierdoor weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en dat je de kwaliteit krijgt die je voor ogen hebt.

Besluit je toch om zelf aan de slag te gaan met het spuiten van de muren? Dan is het als eerst van belang dat je alles netjes en op professionele wijze afplakt. Je wilt natuurlijk niet tijdens het spuiten erachter komen dat er latex op een plek komt waar het niet de bedoeling is.

TIP: Begin met het spuiten van een oppervlakte welke niet direct in het zicht zit.

Het advies is om goed alle randen af te plakken, maar ook de radiatoren, deuren, kozijnen en vloeren. Hierbij is het ook goed om een zeil op de vloer te plaatsen om spetters te voorkomen.