MDF verven

MDF verven is relatief goed te doen. MDF bestaat namelijk uit geperste stukken hout. Het kan een nadeel van MDF zijn dat het vocht opneemt, maar bij MDF verven is dit een voordeel. Een meubelstuk van MDF zal hierdoor namelijk ook vrij eenvoudig verf opnemen. Overigens verschilt MDF wel enorm ten opzichte van andere houtsoorten. MDF verven is hierdoor ook net iets anders. Dit materiaal is in de gemiddelde woning ontzettend veel terug te vinden. Zo heb je onder andere kasten, tafels en stoelen van MDF.

Wil je alles weten over MDF verven of ben je benieuwd naar welke prijzen je hiervoor ongeveer kunt verwachten? Dan is het aan te raden om deze pagina goed door te nemen. Hier lees je namelijk alle benodigde informatie over het verven van MDF. Bovendien krijg je ook de mogelijkheid om door middel van slechts één aanvraag offertes van verschillende partijen te ontvangen. Zo kun je verschillende schilders op basis van prijs vergelijken en een goedkope schilder kiezen.

Wat is MDF precies?

MDF bestaat voornamelijk uit houtvezels en lijm. Dit is samengeperst, waardoor er MDF ontstaat. Het materiaal heeft veel voordelen. Zo zal het hout niet echt splinteren zoals veel andere houtsoorten dit wel doen. Bovendien zal MDF-hout niet snel slijten. Het materiaal is in de gemiddelde woning dan ook ontzettend veel terug te vinden. Het materiaal wordt niet in vochtige ruimtes of buitenshuis gebruikt. Een nadeel van MDF is namelijk dat het niet goed tegen vocht bestand is. Wél kan het MDF zo behandeld worden dat het beter tegen vocht kan, waardoor het in de badkamer kan worden toegepast.

Waarom MDF verven?

MDF verven kan erg mooie resultaten opleveren. Een meubelstuk kan er weer als nieuw uit komen te zien als de oude verflaag niet meer zo mooi is. Ook als je gewoon eens toe bent aan een andere kleur, kun je een meubelstuk van MDF prima laten verven. Het laten verven van je meubels is vaak goedkoper dan wanneer je nieuwe meubels zou moeten halen. Het is dan ook een uitstekende oplossing als je je interieur graag vernieuwt.

Hoe kun je MDF verven?

MDF verven is iets wat zorgvuldig moet gebeuren om de beste resultaten te krijgen. Om te beginnen moet het MDF schoongemaakt worden, zodat het materiaal helemaal stof- en vuilvrij is. Vervolgens moeten eventuele gaten worden opgevuld en moet het MDF geschuurd worden. Is dat eenmaal gebeurd, dan wordt er voorstrijk aangebracht op het MDF. Om te voorkomen dat er te veel verf door het MDF wordt geabsorbeerd, moet er een primer of grondverf worden aangebracht. Er is overigens grondverf te verkrijgen die specifiek voor MDF gemaakt is.

Het is zeer belangrijk dat de grondverf of primer goed wordt aangebracht. Om te beginnen is er op die manier minder verf nodig, omdat het materiaal minder verf zal absorberen. Dit scheelt ook weer werk, omdat er zodoende minder lagen moeten worden aangebracht. Ook ziet het eindresultaat er minder mooi uit als er geen goede grondverf gebruikt is, of wanneer de grondverf op de verkeerde manier is aangebracht.

Welke verf gebruiken voor MDF verven?

Voor MDF verven kan je het best een acrylverf nemen. Daarnaast is latexverf ook een optie. Ook voor de grondverf geldt dat je het best waterdragende verf (acrylverf) kunt nemen. Welke kleur verf je kiest, is uiteraard helemaal aan jou. Houd er wel rekening mee dat verschillende merken ook een verschillende kwaliteit verf kunnen hebben. Zo kan verf van een minder goed merk bijvoorbeeld ook minder dekkend zijn. Wanneer je een schilder inschakelt, hoef je je hier geen zorgen over te maken. De schilder zal altijd gebruik maken van professionele verf.

MDF verven uitbesteden

Ondanks dat MDF een materiaal is dat zeer goed geverfd kan worden, is het wel een lastige klus. Het materiaal wordt namelijk op een andere manier geverfd dan veel andere materialen. Dit omdat de ondergrond de verf zo goed kan absorberen. Als je zelf niet zo handig bent of weinig tijd hebt, is het aan te raden om MDF verven uit te besteden aan een ervaren vakman. Zo kun je zeker zijn van een mooi resultaat. Bovendien hebben schilders ook garantie op hun werk. Zou de schilder dus een foutje maken, dan ben je minder ver dan huis dan wanneer je zelf een foutje maakt tijdens het schilderen. Bovendien is de kans op fouten bij een vakman ook een stuk kleiner.

Kosten MDF verven uitbesteden

De kosten voor MDF verven zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo is dit bijvoorbeeld afhankelijk van hoe groot en ingewikkeld de schilderklus is. De kosten bestaan grotendeels uit de arbeidskosten. Dat heeft als voordeel dat er veel geld te besparen valt door voor een goedkopere partij te kiezen. Voor exacte prijzen dien je offertes aan te vragen, maar we kunnen je wel een beeld geven van de kosten die je kunt verwachten. Kijk hiervoor in onderstaande tabel

MDF verven van:Gemiddelde kosten
Kast / salontafelOngeveer € 150 tot € 300
EettafelOngeveer € 300 tot € 400
Deur keukenkastOngeveer € 50 tot € 70

Uiteraard zijn de kosten ook afhankelijk van het formaat kast of tafel. De exacte prijzen kunnen dus verschillen van bovenstaande prijzen. Ben je benieuwd naar de prijs die je exact zal betalen bij verschillende schilderbedrijven? Vraag dan offertes aan via onze website.

Manieren om te besparen op MDF verven

Wil je niet te veel uitgeven aan MDF verven? Dan hebben we een aantal handige tips voor je waarmee je kosten kunt besparen. Met onderstaande tips kun je een relatief groot percentage op de totale kosten besparen. We raden je dan ook aan om deze tips goed door te nemen.

1. Kies voor een schilderbedrijf dichter bij huis

De meeste schilders rekenen voorrijkosten. Dit betekent dat je meer betaalt als de schilder een grotere afstand naar je woning moet afleggen. Door voor een schilder in of nabij je eigen woonplaats te kiezen, blijven de voorrijkosten beperkt. Mogelijk worden er in dit geval zelfs helemaal geen voorrijkosten gerekend. Houd er wel rekening mee dat dit slechts een klein percentage van de totale kosten is.

2. Vraag offertes aan via ons platform

Door offertes aan te vragen via ons platform betaal je nooit te veel. Zo krijg je namelijk de mogelijkheid om verschillende schilderbedrijven met elkaar te vergelijken op basis van de kosten die ze voor MDF verven rekenen.

3. Overleg met de schilder wat je zelf kunt doen

Je kunt MDF verven het best aan een schilder overlaten als je zeker wilt zijn van de beste resultaten. Echter, kun je mogelijk wel een aantal dingen zelf oppakken. Zo kun je bijvoorbeeld de meubels afplakken waar nodig. Zo heeft de schilder minder tijd nodig voor de klus en bespaar je dus kosten. Overleg wel met de schilder of je inderdaad een en ander zelf kunt oppakken. Anders kunnen er misverstanden ontstaan.

4. Laat meer meubels in één keer verven

Door meerdere meubels door een schilder te laten verven, ben je per meubel vaak goedkoper uit. Uiteraard zal de totaalprijs zo hoger liggen, maar je bent goedkoper uit dan wanneer je nu bijvoorbeeld de kast laat verven en over een aantal maanden nog je tafel. De schilder zal dan namelijk twee keer langs moeten komen.

Offertes voor MDF verven aanvragen?

Wil jij graag offertes voor MDF verven kunnen vergelijken? Vul dan het aanvraagformulier in op onze website. Beschrijf de klus zo goed mogelijk, zodat de schilderbedrijven de offertes ook juist opstellen. Het indienen van de aanvraag kan al binnen enkele minuten gebeurd zijn. Na een aantal werkdagen heb je al offertes van diverse schilders, die je vervolgens met elkaar kunt vergelijken.

Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend. Uiteraard gaan we zorgvuldig met je gegevens om en gebruiken we deze alleen voor het aanvragen van offertes. Door vandaag een offerte in te dienen, weet je binnen enkele dagen al hoeveel (of weinig) de klus je kan kosten.