• Home
  • Meubels verven

Meubels verven

Zijn jouw meubels niet meer zo mooi als ze ooit waren of wil je graag eens wat anders? Dan is nieuwe meubels kopen natuurlijk een optie, maar het is ook mogelijk om de meubels te verven. De meubels verven is vaak een goedkopere optie, en kan ervoor zorgen dat je interieur een hele andere look krijgt. Meubels van hout kun je bijvoorbeeld prima schilderen. Het schilderen van meubels kan in principe op twee verschillende manieren. Het is vaak mogelijk om de meubels te laten spuiten, maar het schilderen kan ook gewoon met de kwast. Het beste kun je het verven van de meubels overlaten aan een vakman.

Wil jij graag meer weten over meubels verven? Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en de kosten die hierbij komen kijken? Dan vind je op deze pagina alle informatie die je nodig hebt voordat je de meubels laat verven. Bovendien geven we je ook de mogelijkheid om offertes van schilderbedrijven met elkaar te vergelijken. Zo zal je ook relatief goedkoop uit zijn als je de meubels laat verven door een vakman.

Meubels verven overlaten aan een professionele schilder

Wanneer je je meubels wilt verven, is het doorgaans verstandig om dit over te laten aan de professionele schilder. De vakman weet namelijk precies welk materiaal hij het best kan gebruiken. Bovendien zullen de resultaten over het algemeen ook veel beter zijn als je het schilderwerk overlaat aan een vakman. Zelf je meubels verven zonder enige ervaring is niet aan te raden! Wat het precies kost om de meubels te laten verven door een professionele schilder, is afhankelijk van verschillende factoren. Daarnaast hanteert ieder schilderbedrijf ook weer andere prijzen. Om die reden is het aan te raden om offertes te vergelijken.

Meubels verven om de levensduur van je interieur te verlengen

Meubels verven heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van het vervangen van je meubels. Zo ben je bijvoorbeeld veel minder duur uit. Een laag verf kan soms wonderen doen! Zo zie je kleine beschadigen als krassen niet meer en zien je meubels er weer als nieuw uit. Vooral meubels van hout zijn vaak goed over te schilderen. Daarnaast kan het schilderen van je meubels ook een goed idee zijn als je meubels in een andere kleur wilt bestellen. Je kunt er dan voor zorgen dat je oudere meubels dezelfde kleur krijgen.

Het voorbereiden van het schilderwerk

Wil je meubels verven waarvan het oude schilderwerk in een slechte conditie is? Dan is het soms noodzakelijk om eerst die oude verflaag te verwijderen. Anders zal het resultaat minder mooi zijn, omdat er zo oneffenheden zullen ontstaan. Je kunt de verf op de meubels laten logen of afbranden. Voordat er geschilderd kan worden, zal men ook eerst de onderdelen van de meubels waar geen verf op mag komen afplakken. Met zeil kan de omgeving van het meubelstuk beschermd worden tegen verfspetters.

Zelf het schilderwerk voorbereiden

Het is ook mogelijk om zelf alvast voorbereidingen te treffen. Een vakman zal op die manier minder tijd kwijt zijn aan het schilderen van de meubels. Hierdoor is het schilderwerk ook minder prijzig dan wanneer je ook de voorbereidingen aan een vakman overlaat. Houd er wel rekening mee dat het logen of branden van de oude laag verf ook niet altijd even eenvoudig is. Twijfel je of je deze klus wel zelf kunt oppakken, dan kun je het best een expert inschakelen. Het zou immers zonde zijn als je de meubels beschadigt.

Het logen van de meubels

Wanneer je meubels loogt, moet dit ook op de juiste manier gebeuren. Kies je ervoor om zelf de meubels te logen, dan moet je ervoor zorgen dat handvaten bijvoorbeeld verwijderd zijn. Een professioneel bedrijf kan de meubels logen in een loogbad. Zo kun je zeker zijn van de beste resultaten. Hierna is alle verf van het meubelstuk verwijderd en kan het meubelstuk opnieuw geverfd worden. Hout kan tijdens het logen overigens wel iets beschadigen, maar ook dit is weer te herstellen.

De oude verflaag wegbranden

Wil je de meubels verven, dan kun je naast logen ook kiezen voor het wegbranden van de oude verflaag. Ook nu geldt weer dat er veel ervaring benodigd is om dit op de juiste manier aan te pakken. Wanneer je zelf de verf gaat wegbranden, kan de verf bijvoorbeeld vloeibaar worden. Het wordt dan heel lastig om de verf nog efficiënt te verwijderen.

Meubels verven zonder de oude verflaag te verwijderen

Niet altijd hoeft de oude verflaag verwijderd te worden door middel van logen of branden als je meubels laat verven. Is de oude laag verf nog in een prima conditie? Dan hoeven de meubels alleen geschuurd te worden, om ze vervolgens nog even te ontvetten. Hierna kunnen de meubels al geverfd worden. Dit kan op verschillende manieren. Eventueel kun je de meubels zelf verven, maar het resultaat zal vrijwel nooit zo mooi zijn als wanneer je dit overlaat aan een gespecialiseerd bedrijf. Het best kun je de meubels dus laten spuiten of door een vakman laten schilderen.

De kosten voor meubels verven

Hoeveel het kost om je meubels te laten verven, is van ontzettend veel verschillende factoren afhankelijk. Bovendien zal ieder bedrijf weer andere kosten rekenen. Om die reden is het lastig om vooraf een inschatting van de kosten te maken. We kunnen je echter wel een indicatie van de prijs geven.

WerkzaamhedenKosten
LogenOngeveer € 75 tot € 100 per m²
Overige voorbereidingOngeveer € 30 tot € 45
Meubels vervenOngeveer € 15 per m²
Meubels spuitenOngeveer € 85 per m²

Houd ook rekening met eventuele bijkomende kosten. Denk bijvoorbeeld aan het transporteren van de meubels wanneer deze elders geloogd moeten worden.

Besparen op de kosten

Wil je besparen op de kosten voor meubels verven? Dan is het aan te raden om offertes te vergelijken. Daarnaast noemen we hieronder nog een aantal manieren om kosten te besparen.

  1. Laat meerdere meubels tegelijk verven, dit zal op de lange termijn goedkoper zijn.
  2. Kies voor een bedrijf dichterbij huis wanneer er transportkosten of voorrijkosten gerekend worden.
  3. Overleg met de schilder of er voorbereidende werkzaamheden zijn die je zelf kunt oppakken.

Een kwalitatief schilderbedrijf vinden

Het is altijd aan te raden om recensies te lezen wanneer je je afvraagt wat voor service een bedrijf verleent. Door eerst op zoek te gaan naar recensies, krijg je namelijk een goed beeld van wat voor ervaringen anderen met een schilderbedrijf hebben gehad. Hier moeten we wel een kanttekening bij plaatsen: ga nooit af op enkele recensies. Kijk dus echt naar de gemiddelde beoordeling. Ieder bedrijf zal immers wel een iets lagere beoordeling tussen de recensies hebben zitten. Bovendien kan het ook dat een bedrijf de manier van werken bijvoorbeeld heeft verbeterd in de tussentijd. Om die reden is het aan te raden om voornamelijk naar de meest recente recensies te kijken.

Offertes vergelijken voor meubels verven

Om precies te weten wat je kwijt zal zijn voor het verven van de meubels, kun je het best offertes aanvragen. Door een offerteaanvraag in te dienen op ons platform ontvang je bovendien offertes van verschillende schilderbedrijven. Op die manier kun je verschillende bedrijven met elkaar vergelijken op basis van de prijs. Op die manier zal je dus ook goedkoper uit zijn. Zeker gezien merendeel van de kosten voor schilderwerk doorgaans bestaat uit de arbeidskosten.

Het aanvragen van offertes via ons platform is zeer eenvoudig. Na het invullen van je gegevens, krijg je binnen enkele dagen al offertes toegestuurd. Het invullen van het aanvraagformulier heb je binnen enkele minuten al gedaan. Je gegevens gebruiken we enkel voor het aanvragen van de offertes. Het aanvragen van offertes doe je bovendien geheel vrijblijvend en is daarnaast gratis.

Probeer de klus zo goed mogelijk te beschrijven wanneer je een aanvraag doet, zodat de schilderbedrijven een goed beeld krijgen van de klus. Op die manier kunnen ze een inschatting van de kosten maken en dus een offerte opstellen.