• Home
 • Goedkope schilder

Geld besparen? Kies voor een goedkope schilder

Het schilderwerk is zeer belangrijk voor de uitstraling van een woning. Is jouw woning ook toe aan nieuw schilderwerk en wil jij dit door een schilder laten doen en hier niet te veel voor betalen? Dan is het aan te raden om dit artikel te lezen. We geven jou hier namelijk meer informatie over hoe je een goedkope schilder kunt vinden.

Een ding is in ieder geval een feit, wanneer je kiest voor een vakman, dan neemt deze een hoop zorgen bij jou uit handen. Zo is het sneller, hoef je zelf geen moeite te doen en zorgt de schilder voor het beste resultaat. Ben jij op zoek naar een goedkope schilder en ben jij benieuwd naar wat de gemiddelde kosten zijn? Wil jij weten of het in jouw budget past? Bekijk onderstaande twee tabellen dan eens.

 1. Wat de gemiddelde kosten zijn van een binnenschilder?
 2. Wat de gemiddelde kosten zijn van een buitenschilder?
Werkzaamheden binnenschilderPrijs (inclusief materiaal, verf en btw)
Per uur€35 - €40
Per vierkante meter€30 - €35
Sauswerk per vierkante meter€10 - €15
Spuitwerk per vierkante meter€6 - €10

Ontvang een vrijblijvende offerte en bespaar op een schilder

Werkzaamheden buitenschilderPrijs (inclusief materiaal, verf en btw)
Per uur€40 - €50
Per vierkante meter€35 - €40

Een goedkope schilder die kwaliteit levert

Wanneer je op zoek bent naar een goedkope schilder die kwaliteit levert, dan ben je op Schilderwerk24 aan het juiste adres. Bij ons heb je namelijk de mogelijkheid om offertes van verschillende schilders op te vragen. Op deze manier kan je een hoop geld besparen. Tevens heb je zo de mogelijkheid om voor de aanbieder te kiezen die de beste prijs-kwaliteitsverhouding biedt. Echter zijn er nog veel meer manieren om geld te besparen op schilder kosten. Ben jij benieuwd naar welke manieren er allemaal zijn? Lees dan verder!

1. Schakel een winterschilder in

Mocht je een goedkope schilder in willen schakelen, dan is het aan te raden om voor een winterschilder te kiezen. Een winterschilder is een schilder die schildert tussen 21 november en 21 maart. In deze periode kiezen minder mensen ervoor om een schilder in te zetten. Dit zorgt ervoor dat de kosten voor een schilder in deze periode een stuk lager liggen. Zo kan je op deze manier tot wel 30% besparen.

Goedkope schilder aan de slag

2. Bereid zelf het schilderwerk voor

Een andere manier om geld te besparen op een schilder is door zelf het schilderwerk voor te bereiden. Denk hierbij aan het afdekken van de vloer, het verplaatsen van de meubels, maar ook aan het ontvetten en schuren van de materialen die geschilderd moeten worden. Doe je dit zelf? Dan bespaar je een hoop geld omdat de schilder dit dan niet meer hoeft te doen.

3. Schakel een schilder in de buurt in

In Nederland zijn er genoeg schilders, de kans is dan ook groot dat er een goede schilder bij jou in de buurt is. Het is namelijk aan te raden om voor een schilder in de buurt te kiezen. Dit omdat je dan geen voorrijkosten hoeft te betalen. Wanneer een schilder bijvoorbeeld 100 kilometer moet afleggen om jou te helpen, dan kunnen de kosten al snel oplopen en dat is zonde.

Ontvang een vrijblijvende offerte en bespaar op een schilder

4. Zelf schilderen

Wil jij veel geld besparen op het schilderwerk, dan is het natuurlijk het voordeligst om het schilderwerk zelf te doen. Ben jij benieuwd naar welke voordelen er allemaal zijn als jij ervoor kiest om zelf het schilderwerk te doen? Lees dan onderstaande informatie:

 • Wanneer je ervoor kiest om zelf te schilderen, dan kun je zelf bepalen wanneer je begint. Je hebt dan dus veel meer vrijheid dan wanneer je ervoor kiest om een schilder in te huren;
 • Kies jij ervoor om zelf te schilderen? Dan heb je veel meer keuze als het gaat om de verfsoorten. In de bouwmarkt vind je namelijk enorm veel soorten verf. Je kunt dus alles zelf bepalen en echt een eigen project starten;
 • Heb jij een weekend vrij en wil jij ervoor zorgen dat de klus snel geklaard is? Dan kan je meteen beginnen en er ook echt voor zorgen dat het snel klaar is;
 • Vind jij het vervelend als er vreemden bij jou over de vloer zijn? Dan is het zeker aan te raden om het zelf te doen;
 • Als je ervoor kiest om het schilderwerk zelf te doen, dan zal je natuurlijk wel de verf en de materialen aan moeten schaffen. Echter bespaar je een hoop geld op het uurtarief van de schilder.

Zelf schilderen zorgt dus voor de nodige voordelen. Echter zijn er ook een hoop voordelen wanneer je voor een goedkope schilder met een goede naam kiest. Onderstaand sommen wij de voordelen voor je op:

 • Of je nou op zoek gaat naar een goedkope schilder in Zwolle of een goedkope schilder in Utrecht, je zult deze vinden. Zelfs wanneer je niet voor de beste aanbieder kiest, dan is de kans groot dat de kwaliteit van het schilderwerk een stuk beter is dan wanneer je het zelf doet;
 • Een schilder is waarschijnlijk een stuk sneller dan jijzelf. Tevens hoef je het niet meer zelf te doen en bespaar je een hoop tijd;
 • Een goede schilder heeft de beschikking over de beste materialen en de beste verf, dit komt de kwaliteit zeer ten goede;
 • Heb jij een professionele partij ingeschakeld? Dan krijg je meestal de beschikking over garantie en dat is natuurlijk ook wel fijn;
 • Schakel je een schilder in? Dan krijg je subsidie. Benieuwd naar hoe dit precies in zijn werking gaat? Lees dan verder!

Subsidie op een professionele schilder

Wanneer je ervoor kiest om een professionele schilder in te schakelen, dan krijg je subsidie in de vorm van een laag btw tarief. Tenminste, wanneer jouw woning ouder is dan 2 jaar. Voor het schilderwerk zelf hoef je dan maar 9% belasting te betalen. Over de materialen die de schilder aan moet schaffen betaal je wel gewoon 21% belasting.

Wil jij een goedkope, maar ook goede schilder vinden? Dan staan wij voor jou klaar. Wij zorgen er namelijk voor dat jij verschillende aanbieders met elkaar kunt vergelijken door middel van schilder offertes te vergelijken.