• Home
  • Wat kost een schilder

Wat kost een schilder?

Wanneer je ervoor kiest om een schilder in te schakelen, dan doe je dit waarschijnlijk omdat je ervoor wilt zorgen dat je woning een mooiere uitstraling krijgt. De uitstraling van een woning is iets waar veel mensen waarde aan hechten. Mocht jij je storen aan de verouderde uitstraling van je woning of vind jij dat je woning simpelweg toe is aan een nieuwe look? Dan is het aan te raden om op zoek te gaan naar een goede schilder. Wil jij een schilder inschakelen, maar heb je geen goed beeld van wat de kosten zijn? Lees dan verder, wij vertellen je dit uitgebreid!

Verschillende tarieven

Iedere schilder heeft natuurlijk zo zijn eigen tarieven. Echter zullen de gemiddelde kosten van een schilder variëren tussen de €35 en €50 per uur. Werkt een schilder per vierkante meter? Dan zullen de kosten variëren tussen de €25 en de €30 per m2. Het is hierbij belangrijk om te vermelden dat deze prijzen inclusief verf, materiaalkosten, het btw-tarief en arbeidsloon.

Uiteraard is het type klus ook veel bepalend voor de prijs. Een ding is in ieder geval een feit, het is aan te raden om het schilderwerk van je woning goed bij te houden. Als jij het schilderwerk van je woning goed bijhoudt, dan bespaar je op de lange termijn een hoop geld.

Schilder aan de slag, kosten van een vloer afplakken?

Wanneer jij het schilderwerk van je woning wilt laten doen, dan is het belangrijk om te bepalen of je een binnenschilder of een buitenschilder in moet schakelen. Beide schilders hebben natuurlijk andere werkzaamheden. Zo schakel je een binnenschilder in voor het sauzen van muren en plafonds, lakwerk en spuitwerk. Mocht jij de buitenkant van je woning willen laten schilderen, dan kan je dit natuurlijk door een buitenschilder laten doen.

Wil jij geld besparen? Schakel dan de winterschilder in! Je kunt wel tot 30% besparen door een winterschilder in te schakelen. In de winter hebben schilders namelijk minder werk, hierdoor zijn ze oprecht een goedkope schilder te noemen.

Om jou een goed beeld te geven van wat een schilder precies kost hebben wij onderstaand een tabel gemaakt waarin je precies kunt zijn wat de kosten zijn per type schilderwerk:

Kosten van het SchilderwerkHet aantal lagenPrijs
VoordeurTwee keer aflakken€100
VoordeurTwee keer aflakken en een keer grondverf€120
BinnendeurEen keer aflakken€90
BinnendeurEen keer aflakken en een keer grondverf€105
Raamkozijn buiten (1x1)Twee keer aflakken€15
Raamkozijn buiten (1x1)Twee keer aflakken en een keer grondverf€21
AchterdeurTwee keer aflakken€45
AchterdeurTwee keer aflakken en een keer grondverf€60
TrapEen keer aflakken€140
TrapEen keer aflakken en een keer grondverf€210
Deurkozijn binnenEen keer aflakken€25
Deurkozijn binnenEen keer aflakken en een keer grondverf€40
Deurkozijn buitenTwee keer aflakken€30
Deurkozijn buitenTwee keer aflakken en een keer grondverf€42

De bovenstaande prijzen zijn exclusief hoge en lastig te bereiken kozijnen of binnenschilderwerk. Uitzonderlijk moeilijk buitenschilderwerk, denk hierbij aan monumentale kozijnen, deze hebben vaak veel houtwerkingen, versieringen of krullen. Verder zijn bovenstaande prijzen ook exclusief houtrot herstel.

Gemiddelde kosten schilder per uur

Wat kost een schilder per uur? Dit is een vraag die veel mensen stellen. Echter is dit afhankelijk van verschillende factoren. Ben je op zoek naar de prijs voor huis schilderen van binnen of stel jij jezelf de vraag: wat kost een appartement schilderen binnen? Dan krijg je natuurlijk te maken met verschillende uurtarieven. Echter kunnen we stellen dat de gemiddelde prijsindicatie van een schilder rond de €42 ligt. Dit is een uurtarief schilder inclusief arbeidskosten, btw en materiaalkosten.

Wat kost een schilder en hoe wordt de prijs bepaald?

Om de prijs van een schilder goed te kunnen bepalen zijn er verschillende belangrijke factoren. De eerste factor die erg belangrijk is, is het type klus. Beantwoord de onderstaande aanvragen:

  • Welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd en is de klus bijvoorbeeld binnen of buiten?
  • Moeten de muren en het plafond ook worden voorzien van sauswerk en is de ondergrond wel geschikt om op te verven?
  • Tevens is het belangrijk om te bepalen welke ondergrond het überhaupt is en of er lakwerk nodig is?

Wat kost een schilder?

Een ander punt dat erg belangrijk is bij het bepalen van de prijs is de ervaring van de schilder. Voor een schilder met veel ervaring betaal je uiteraard meer dan voor een schilder met minder ervaring. De schilder met meer ervaring heeft al veel verschillende situaties meegemaakt, terwijl de beginnende schilder misschien nog wel een foutje kan maken.

Groot voordeel van het inschakelen van een ervaren schilder is dat hij waarschijnlijk sneller is dan een onervaren schilder. Hierdoor kan hij zichzelf met een hoog uurtarief weer makkelijk terug verdienen

Kosten besparen

Hopelijk is jouw vraag: wat kost een schilder? Nu goed beantwoord! Mocht jij tot de conclusie zijn gekomen dat jij een schilder in wilt schakelen, dan ben je op onze website aan het juiste adres. Hier kan je namelijk offertes van verschillende schilders opvragen. Zo kan jij deze schilders met elkaar vergelijken op basis van de prijs. Je kunt zo een hoop geld besparen. Echter is het altijd aan te raden om voor de beste kwaliteit te kiezen. Het schilderwerk hoeft dan minder vaak overgedaan te worden, op de lange termijn bespaar je dan weer geld.

Mocht jij ervoor willen kiezen om een schilder in te schakelen, dan zijn dit de voordelen:

  • Je kiest voor de beste kwaliteit, wanneer je een goede schilder inschakelt, dan weet je zeker dat het schilderwerk jaren goed blijft;
  • Wanneer je een schilder inschakelt, dan bespaar je tijd. Als je het zelf wilt doen ben je hier waarschijnlijk erg lang mee bezig;
  • Je krijgt de beschikking over top advies, een goede schilder kan jou perfect vertellen voor welke kleur je het beste kunt gaan;
  • De klus is snel geklaard, je kunt dus niet meer uitstellen. De schilders gaan meteen aan de slag en binnenkort ziet alles er op en top uit;
  • Maatwerk, dat is waar je voor kiest als je een schilder inschakelt. Een goede schilder gaat namelijk erg precies te werk. Zo worden de randjes netjes afgewerkt en worden de plinten vermeden;
  • Voor een schilder kies je ook als je op zoek bent naar gemak. Een schilder heeft alle materialen en alles wordt voor je gedaan.

Hopelijk weet je nu alles over de kosten van een schilder en wat de voordelen zijn. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op!