• Home
 • Uurtarief schilder

Uurtarief schilder inschakelen!

Het inhuren van een schilder kan een mooie mogelijkheid zijn. Tenminste, wanneer bepaalde delen van je woning verouderd zijn en jij ervoor wilt zorgen dat je de uitstraling van je woning weer beter wordt. Het kan ook zo zijn dat het je leuk lijkt om een nieuwe look aan je huis te geven. Wanneer dit zo is, dan is er een hoop mogelijk. Tenminste, als je ervoor kiest om een top schilder in te schakelen. Een top schilder kan er voor zorgen dat jouw woning er beter dan ooit komt uit te zien.

Mocht jij een schilder in willen huren, dan vraag jij je waarschijnlijk af wat de kosten van een schilder zijn. Een schilder kan je zowel inhuren op basis van een uurtarief schilder, echter kan je een schilder ook inhuren voor een prijs per vierkante meter. In dit artikel zullen we het gaan hebben over het uurtarief schilder.

De kosten van een schilder per uur

Het inschakelen van een schilder doet men dus vaak op basis van een uurtarief. Ben jij op zoek naar een goedkope schilder en vraag jij jezelf af wat een schilder gemiddeld gezien per uur kost? Dan helpen wij jou graag verder. Gemiddeld gezien kost een schilder namelijk tussen de €35 en de €50 per uur. In dit tarief zitten ook de materiaalkosten, de verf en het btw-tarief. Wil jij ervoor zorgen dat je niet in een keer veel geld kwijt bent? Zorg er dan voor dat je het schilderwerk goed bijhoudt. Je hoeft dan niet in een keer een groot stuk te laten schilderen.

Uurtarief van een schildersbedrijfStart vanaf €35 per uur

Ben jij op zoek naar een goede schilder? Dan weet je nu in ieder geval wat het bruto uurloon van een schilder is. De vraag is echter: naar wat voor type schilder ben jij eigenlijk op zoek? Ben jij bijvoorbeeld op zoek naar een binnenschilder of een buitenschilder.

Een binnenschilder schakel je natuurlijk in voor de werkzaamheden aan de binnenkant van je woning. Een binnenschilder kan jou helpen met lakwerk, spuitwerk en het sauzen van muren en plafonds. Wil jij de buitenkant van je woning laten schilderen? Dan zal een buitenschilder jou hierbij moeten helpen.

Uurtarief schilder en overige kosten

Wil jij zo min mogelijk betalen voor het schilderwerk? Dan zou je er ook nog voor kunnen kiezen om een winterschilder in te schakelen. In de winter is er over het algemeen minder werk voor schilders. Dit zorgt ervoor dat het inschakelen van een schilder in de winter goedkoper is dan in de rest van het jaar. Je kunt zelfs tot wel 30% besparen op een schilder wanneer je deze in de winter inschakelt.

Hoe wordt het uurtarief schilder bepaald?

De prijs van een schilder wordt op basis van verschillende factoren bepaald. Het belangrijkste aspect dat veelbepalend is voor de prijs is natuurlijk het type klus.

 1. Is de klus binnen of buiten en welke werkzaamheden moeten er worden uitgevoerd?
 2. Is er lakwerk nodig en om welk type ondergrond gaat het?
 3. Wat ook meespeelt bij het bepalen van de prijs is of de muren en het plafond moeten worden voorzien van sauswerk.

Het type klus is dus van groot belang bij het bepalen van de prijs. Echter is er nog een factor die veelbepalend is, namelijk de ervaring van de schilder. Wanneer een schilder veel ervaring en een goede naam heeft, dan betaal je hier uiteraard meer voor dan voor een schilder zonder ervaring of een slechte naam. Verder is een schilder met ervaring vaak ook sneller dan een schilder zonder ervaring.

Hoe kan ik geld besparen op een schilder?

Nu je weet wat de kosten van een schilder zijn, vraag je je misschien af hoe je geld kunt besparen op een schilder. Bovenstaand vertelden we je al dat je geld kunt besparen door de schilder in de winter aan het werk te zetten. Echter zijn er nog veel meer manieren die ervoor kunnen zorgen dat jij geld bespaard op je schilder. Zo kunnen wij je bijvoorbeeld ook helpen met geld besparen.

Op onze website kan je namelijk offertes opvragen van verschillende schilders. Hierdoor heb je de mogelijkheid om verschillende schilders met elkaar te vergelijken. Dit kan je doen op basis van de prijs, maar ook op basis van reviews. Op deze manier kom jij altijd uit bij de schilder met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Tevens betaal je op deze manier nooit te veel.

Ontvang een vrijblijvende offerte en bespaar op een schilder

Wij raden het je in ieder geval wel aan om niet teveel op de prijs te letten. Je kunt namelijk beter kiezen voor kwaliteit. Dan wordt het werk in een keer goed gedaan en hoef je niet al snel weer een schilder langs te laten komen.

Tips voor het inschakelen van een schildersbedrijf

Om met een gerust gevoel een schilder de muren te sauzen of plafonds te witten, hebben wij een aantal tips om aandacht aan te besteden.

 • Vraag altijd na voor de garantie op het schilderwerk
 • Zoek online naar referenties en/of reviews
 • Hoe is het contact met de schilder, het nakomen van afspraken is een belangrijke graadmeter

Zelf schilderen

Wanneer je geld wilt besparen op de schilder, dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om het schilderwerk zelf te doen. Echter raden wij dit af, tenminste wanneer je zelf geen schilder bent. Als je er namelijk voor kiest om het schilderwerk zelf te doen zonder dat je ervaring hebt, dan is de kans groot dat je fouten maakt. Het schilderwerk zal dan opnieuw gedaan moeten worden en dit kost je alleen maar meer geld. Kies daarom meteen voor een goede schilder, dit biedt de volgende voordelen:

 • Je bespaart tijd, dit omdat een schilder snel te werk kan gaan. Tevens hoef je niet alle materialen te kopen;
 • Wanneer je kiest voor een professionele schilder, dan kies je voor kwaliteit. De kans is dan groot dat het schilderwerk jaren goed blijft;
 • Een ander voordeel is dat een goede schilder jou het beste advies geeft. Denk hierbij aan het uitkiezen van een geschikte kleur voor de betreffende ruimte;
 • Ben jij iemand die veel dingen uitstelt? Dan is het inschakelen van een schilder zeker een goed idee. Je weet dan zeker dat het werk ook echt gedaan wordt.

Hopelijk weet jij nu precies wat de kosten van een schilder zijn en waarom je deze moet inschakelen. Heb jij nog andere vragen over de werkzaamheden van een schilder of ben jij op zoek naar een goede schilder? Dan staan wij voor je klaar!