• Home
  • Keuken schilderen

Keuken schilderen

De keuken is een zeer belangrijke ruimte in huis waar je dagelijks tijd in doorbrengt. Wanneer mensen hun woning een andere uitstraling willen geven, komt de keuken ook vaak aan bod. Het verbouwen van de keuken kan echter ontzettend veel geld kosten. Dat terwijl de keuken schilderen vaak ook een prima manier is om de keuken een andere uitstraling te geven. Na het schilderen van de keuken, ziet deze er vaak weer als nieuw uit. De keuken schilderen kun je ook combineren met andere kleine aanpassingen. Zo kun je de keuken een geheel andere look aanmeten. Je bent zo veel goedkoper uit dan wanneer je een compleet nieuwe keuken in je woning zou laten plaatsen.

Ben jij van plan om de keuken te laten schilderen? Dan is het prettig om een goed beeld van de kosten te hebben. Daarnaast is het ook goed om de verschillende mogelijkheden te kennen. Op deze pagina hebben we alle benodigde informatie over het schilderen van de keuken voor je uiteen gezet. Bovendien geven we je de optie om offertes van verschillende schilderbedrijven met elkaar te vergelijken. Op die manier zal de keuken schilderen je ook nog eens minder kosten. Kortom, wil je de keuken schilderen, dan is het aan te raden om deze pagina eens goed door te nemen.

Wat kost de keuken schilderen?

Wat de keuken schilderen je precies kost, is afhankelijk van welk schilderbedrijf je kiest. Overigens hoeft het schilderen van de keuken niet ontzettend veel te kosten. Het is zeker aan te raden om het schilderen over te laten aan een professional. Een schilder zal namelijk professioneel materiaal gebruiken en kan je goed adviseren. Daarnaast kun je zeker zijn van een prachtig resultaat als je de keuken schilderen aan een professional overlaat. Dit is een uitstekende manier om je keuken de gewenste uitstraling te geven.

De kosten voor de keuken schilderen, zullen dus afhankelijk zijn van voor welk bedrijf je kiest. Echter, kunnen we je wel een indicatie van de prijzen geven door gemiddelden te noemen. Houd er rekening mee dat de exacte prijs van verschillende factoren afhankelijk zal zijn. In onderstaande tabel noemen we de gemiddelde kosten voor de keuken schilderen.

Onderdeel keuken schilderenGemiddelde prijs
Fronten van de keuken€ 25 tot € 85 per front
Deur van de koelkast€ 90 tot € 135 per m²
Kasten€ 90 tot € 115 per m²
Plinten€ 15 tot € 27 per strekkende meter

Bovenstaande prijzen zijn inclusief arbeidskosten en btw. Overigens bestaat slechts een klein gedeelte van de prijs uit materiaalkosten. Dat betekent dat het grootste deel van de kosten bestaat uit arbeidskosten. Dat heeft overigens ook een belangrijk voordeel. Dit betekent namelijk dat je veel voordeliger uit kunt zijn door de prijzen van schildersbedrijven met elkaar te vergelijken. Niet bij ieder bedrijf zullen de arbeidskosten namelijk even hoog liggen. Wil je zo goedkoop mogelijk uit zijn? Vergelijk dan offertes met behulp van ons platform. Op die manier krijg je een goed beeld van de prijzen die verschillende schilderbedrijven voor de klus zullen rekenen.

Tips om te besparen op keuken schilderen

Er zijn verschillende manieren om de prijs voor de keuken schilderen te beïnvloeden. Door onze tips op te volgen, kun je mogelijk een leuk percentage op de totale kosten besparen. Hieronder noemen we een aantal handige tips om meer geld te besparen als de keuken geschilderd moet worden.

1. Het type verf dat gebruikt wordt

Het type verf dat de schilder gebruikt om de keuken te schilderen, zal invloed hebben op de prijs van het schilderwerk. Zoals we voorheen hebben aangegeven, zal het grootste deel van de kosten uit arbeidskosten bestaan. Dat wil echter niet zeggen dat het materiaal helemaal geen invloed heeft! Overigens is het type verf dat gebruikt wordt wel zeer belangrijk. Niet elk type verf is namelijk geschikt voor iedere ondergrond. We raden je aan om eens met de schilder te overleggen over de verschillende mogelijkheden. Mogelijk valt er op deze manier nog meer geld te besparen.

2. Meer schilderwerk aan dezelfde schilder overlaten

Heb je nog meer schilderwerk dat eigenlijk nog moet gebeuren? Dan kun je overwegen om dit aan hetzelfde schildersbedrijf over te laten. Wanneer een klus groter is, dan zullen de kosten per m² vaak ook lager uitvallen. Voor de schilder wordt de klus zo namelijk ook aantrekkelijker om aan te nemen. Hij is op deze manier een langere tijd verzekerd van werk. Overigens zal het totale kostenplaatje uiteraard wel hoger uitvallen. Er is tevens nog een reden om meer schilderwerk uit te laten voeren dan bijvoorbeeld de keukenkastjes alleen te laten verven: kleurverschil. Laat je slechts één gedeelte van de keuken schilderen, dan is de kans ontzettend groot dat er verschil te zien zal zijn.

3. Offertes vergelijken

Door offertes van verschillende schilderbedrijven te vergelijken, voorkom je dat je te veel betaalt voor het schilderwerk. Je hoeft overigens niet zelf verschillende offertes aan te vragen bij diverse schilderbedrijven. Dankzij ons platform is het aanvragen van offertes een stuk eenvoudiger dan dat. Onderaan deze pagina krijg je de mogelijkheid om met één aanvraag offertes te ontvangen van verschillende partijen.

4. Gebruik maken van een kwantumkorting

Heb je een erg goede band met de buren? Dan kun je eens vragen hoe het met de staat van hun keuken zit. Mogelijk willen zij de keuken ook wel laten verven. Dan krijgen jullie doorgaans ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een kwantumkorting. Voor de schilder wordt deze klus dan namelijk erg aantrekkelijk. Bovendien kan de klus vaak goedkoper, omdat de schilder bijvoorbeeld ook minder reiskosten heeft.

5. Kies voor een winterschilder

Dit geldt voornamelijk voor buitenschilderwerk, maar schilderwerk in het algemeen zal goedkoper zijn in de winter. Ga specifiek op zoek naar een winterschilder. Schilders hebben in de winter veel minder werk, doordat de meeste mensen pas in de zomer hun woning laten schilderen. In de winter zullen de prijzen daarom ook lager liggen. Hier kun je handig gebruik van maken door jouw schilderklus in de winter aan te laten pakken!

Keuken schilderen? Lees dan even de recensies door

We raden je altijd aan om even de recensies door te nemen van een schilder voordat je met een partij in zee gaat. Dit is overigens altijd verstandig wanneer je diensten of producten afneemt van een bedrijf waar je nog geen eerdere ervaringen mee hebt. Op deze manier krijg je namelijk een goed beeld van de diensten van het bedrijf. Mocht een bedrijf erg slechte recensies hebben, kun je vaak beter op zoek gaan naar een alternatief. Laat je echter niet weerhouden door één negatieve recensie, maar kijk naar het grote plaatje. Een recensie kan namelijk ook een momentopname zijn. Bovendien zal zelfs het beste bedrijf een keer een negatieve recensie ontvangen.

Offertes vergelijken voor de keuken schilderen

Ben jij benieuwd naar wat de keuken schilderen je nu echt zal kosten? Met behulp van onze bespaartips wordt het schilderen van de keuken al aanzienlijk goedkoper. Om een goed beeld te krijgen van de kosten, zul je echter offertes moeten aanvragen. Ook dat kan eenvoudig via deze pagina. Je hoeft slechts één aanvraag in te dienen en wij zorgen ervoor dat verschillende schilderbedrijven de aanvraag ontvangen. Zo bespaar je een hoop tijd aan het vergelijken van schilderbedrijven.

Binnen enkele werkdagen zullen de verschillende schilderbedrijven al offertes hebben opgesteld en kun je dus gaan vergelijken. Overigens is het aanvragen van offertes via onze website gratis en vrijblijvend. Mocht je dus besluiten om het schilderwerk nog even te laten liggen, en om bijvoorbeeld tot de winter te wachten, dan vormt dit geen enkel probleem. Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om en gebruiken deze enkel voor het aanvragen van de offertes.

Klaar om offertes te ontvangen? Beschrijf de klus dan zo goed mogelijk in je aanvraag! Op die manier krijgen de schilderbedrijven een goed beeld van de werkzaamheden en zullen er geen misverstanden ontstaan.